'Yabancıların orta ve uzun vadede yatırımları artacak!'
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, hükümetin istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğinin herkes tarafından kabul edildiğini, bu nedenle yatırımcıların orta ve uzun vadede yatırımlarını artıracağını düşündüğünü bildirdi. Akın, yabancı ortaklarının Türkiye iştahında bir azalma olmadığına dikkati çekerek, "Örneğin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu'nun (IFC) Türkiye'de yatırım yapmak için belli planları var ve bu doğrultuda yatırımlarına devam edeceklerini düşünüyorum. Diğer iş ortaklarımız ile de aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi.

1 milyar doları bulacak
Hamdi Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: "1.000 megavat kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Böylelikle Türkiye enerji sektörüne birkaç yıl içinde ortaklarımızla beraber 1 milyar dolar yatırım yapacağız. TAV Havalimanları, Mersin Uluslararası Limanı ve Akfen İnşaat gibi şirketlerimiz mevcut yatırım planları doğrultusunda faaliyetlerine devam ediyor. Yeni istihdam olanaklarının oluşturulması da şirketlerimiz için öncelikli olmaya devam edecek."

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181