'Yabancıların Türkiye yatırımları için şimdi doğru zaman!'
CNR 4. Emlak Fuarı kapılarını bu yıl 'Şimdi Türkiye'ye yatırım zamanı' mottosuyla açtı. Ağırlıklı olarak Körfez bölgesinden VIP konukları ağırlayan fuarın açılışında konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, "Türkiye bir fırsatlar ülkesi. Şu anın Türkiye'ye yatırım yapmak için en doğru zaman olduğunu yabancılara anlatmalıyız" dedi.

Türkiye emlak ve gayrimenkul sektörünün ilk ve en büyük fuarı olan CNR 4. Emlak-Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı" kapılarını açtı. Sektöre ivme kazandırması amacıyla CNR Expo Yeşilköy'de 20 Kasım tarihine kadar düzenlenecek fuar, Türkiye'nin önde gelen 400'e yakın iş ve yaşam projesini aynı çatı altında buluşturdu. Fuara, kurumsal ve bireysel bazda binlerce profesyonel ziyaretçi akın ederken, yerli-yabancı yatırımcıların yanında firmaların sunduğu özel fırsatlardan yararlanmak isteyen çok sayıa konut alıcısı da büyük ilgi gösterdi.

YABANCIYA İYİ ANLATMALIYIZ
Fuar kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen CNR İstanbul Emlak Zirvesi'nde Türkiye'nin lokomotif sektörleri olan gayrimenkul ve inşaatta yerel ve küresel gündem masaya yatırıldı. Ulusal ve uluslararası yatırımcıları 'Şimdi, Türkiye'ye Yatırım Zamanı' başlığı altında bir araya getiren zirvenin açılışında konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, CNR Emlak Fuarı'nın yeni yatırımların kapsamını oluşturacağını belirterek, "Ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımızın güvenli yapılarda yaşamaları için ortak bir çaba içindeyiz. Hastaneden üniversiteye, ticaret merkezinden sanayi sitelerine kadar yaşamın her alanında 754 bin konut inşa ettik" diye konuştu. Özçelik, Türkiye'de inşaat ve konut sektörünün itici bir güç oluşturduğuna dikkat çekerek, "Elimizdeki güçlü argümanlarla Türkiye'ye yatırım zamanı olduğunu yabancı yatırımcılara iyi anlatmalıyız. Bölgenin en güvenilir ülkesi olarak bu coğrafya bir fırsatlar ülkesidir" diye konuştu.

DEV PROJELERLE TANIŞTIK
İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım da konut ve gayrimenkulun halkın arasında en çok sevilen yatırım aracı olduğunu ifade etti. Türkiye'nin büyük gayrimenkul projeleriyle tanıştığını anlatan Durbakayım, "CNR, büyük projeleri tanıtmak için Türkiye'de fuar organizasyonu yaptı. Bir konut fuarında, bir konut projesi nasıl yer almalıdır, burada gördük. İlk düzenlenen fuarda burada iğne atsanız yere düşmeyecek bir katılım vardı. Türkiye çok büyüdü, çok fazla proje yapıldı. Bunları burada belli standarda tüketiciye, yabancıya sunuyoruz" dedi. CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ise konuşmasında yabancıların yüzde 90'ının fuara bir şeyler satın almak için geldiğini ifade etti.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181