'Yabancıya konut satışı giderek artıyor'!
Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye gayrimenkul sektörüne ve Sinpaş GYO projelerine olan ilgisinin devam ettiğini, bu ilginin, satış verilerinde de çok açık bir şekilde kendini gösterdiğini söyleyerek, "Sektör, 2016'ya hareketli girdi ve ivmesini sürdürüyor. Ülkemizin sahip olduğu yoğun genç nüfustan gelen talep, hayat standartlarını bir üst basamağa taşıma arzusu gibi nedenler de sektörümüze canlılık katmaya devam ediyor. Nüfus artışı, şehirleşme trendi, kentsel dönüşüm ve mevcut stokun yenilenme ihtiyacını karşılamak üzere 2023 yılına kadar 7,5 milyon yeni konuta ihtiyacımız var. Bizler de bu ihtiyaca karşılık verirken, Sinpaş olarak her zaman sunduğumuz kalite ve güvenle birlikte, özgün, yenilikçi, sosyal yönü güçlü, doğayla barışık projeler geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

"İLK SIRAYI İSTANBUL ALIYOR"
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine bakıldığında yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15.8 artarak bin 585 olduğunu kaydeden Gacemer, "Yabancılara yapılan konut satışlarında, Şubat 2016'da ilk sırayı 555 konut satışı ile İstanbul alıyor. İstanbul ilini sırasıyla 328 konut satışı ile Antalya. 141 konut satışı ile Bursa, 93 konut satışı ile Sakarya, 90 konut satışı ile Yalova ve 61 konut satışı ile Ankara izliyor. Irak vatandaşlarının Türkiye'den 365 konut satın aldığını görüyoruz. Irak'ı sırasıyla 159 konut ile Kuveyt, 158 konut ile Suudi Arabistan, 141 konut ile Afganistan ve 88 konut ile Rusya Federasyonu izliyor" diye konuştu. Gayrimenkul sektör yatırımcısı ve profesyonellerini bir araya getiren en geniş çaplı ve en etkili fuarlar arasında yer alan 10. Gayrimenkul Arap - Türk Zirvesi'nin bu yıl da bir parçası olmaktan oldukça mutlu olduklarına değinen Gacemer, "Gayrimenkul Arap - Türk Zirvesi ve Fuarı aynı zamanda gayrimenkul şirketlerini bir araya getiren, sektörün nabzını tutan ve sektörü ileri taşıyan çok dinamik bir platform" dedi.

''TÜRKİYE İDEAL KOŞULLAR SUNUYOR''
Gacemer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, hemen bütün parametrelere göre Körfez yatırımcıları için gayrimenkul yatırımları açısından ideal koşullar sunmaya devam ediyor. Türkiye, Körfez ülkelerinin yanı başında, bütün yerli ve yabancı vatandaşların kültürel zorlanmalarla karşılaşmadan keyifle yaşayabilecekleri büyük bir ülke olarak konumlanıyor. Türkiye'nin özellikle son 10 yıllık dönemde Körfez ülkeleriyle kültürel yakınlaşması da, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için cazibesini artırıyor. Körfez ülkelerindeki bu potansiyele dönük olarak düzenlenen Gayrimenkul Arap - Türk Zirvesi ve Fuarı firmalar için büyük bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor."

Hizmetix Dergisi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181