Yabancıya konut satışına değerleme raporu şartı geliyor!
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından yayınlanan genelgeyle, tüm yabancıya konut satışlarında konut değerleme raporu şartı getirilecek.

Yeni dönemde yabancıya konut satışı için yapılması şartı gereken gayrimenkul değerleme raporu, SPK lisanslı uzmanlar tarafından hazırlanacak ve 3 ay geçerliliğe sahip olacak. Bu süre içerisinde fiyata etki eden herhangi bir durum söz konusu olduğunda konut değerleme raporu yeniden hazırlanacak. İnşaat aşamasındaki projelerde konutun inşaat bitiminden sonra kazanacağı değer hesaplanacak. 

4 Mart 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yabancıya konut satışında değerleme zorunluluğu raporu şartı ile yüksek fiyatla konut satışının önüne geçilmesi planlanıyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181