Yabancıya satış emlak sektörüne zirve yaptıracak!
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), 2016 yılı büyüme beklentisini yüzde 5 olarak açıkladı.

Ekonominin lokomotifi
İcra Kurulu Üyeleri; Ömer Faruk Çelik, Hasan Rahvalı, Ziya Yılmaz, Ali Dumankaya, Ramadan Kumova, Özen Kuzu, Altan Elmas ve Haluk Sur'un katılımıyla düzenlenen toplantıda sektörü değerlendiren ve beklentilerini açıklayan KONUTDER, GSYH'da yüzde 14.2'lik payla ikinci sırada olan inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmaya devam edeceği mesajını verdi.

Yabancıya 22.830 konut 
2015 yılının yaşanan tüm belirsizliklere rağmen olumlu geçtiğinin altını çizen KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Sektörümüz 2015 yılını yüzde 10,6'lık büyüme ve 1 milyon 289 bin 320 konut satışıyla tamamladı ve iyi bir büyüme performansı elde etti. Yabancıya 22.830 adet konut sattık'" ifadelerini kullandı.

İki milyonluk istihdam
Çelik, "Konut sektörü, toplamda 26 milyonu aşkın kişinin istihdam edildiği tüm sektörler içinde yüzde 7,6 payla 2 milyondan fazla kişiye istihdam sağlıyor" dedi. Çelik, "2016 yılı sonunda, inşaat sektörü ve gayrimenkul faaliyetlerinden elde edilen gayri safi yurt içi hasılada yüzde 5 büyüme, birinci elde satılan konut sayısının yüzde 7 artışla 640 bine ulaşmasını, yabancıya satış cirosununsa 10 milyar doları bulmasını beklidedi.

KONUTDER üyeleri, sektörün gelişmesi için beklentilerini ise şöyle sıraladı:
• Arsalarda KDV oranının projelendirilen konutun KDV'si ile aynı tutulması
• Konutlarda KDV oranının eski duruma döndürülmesi veya en azından üst sınırın %8 olması
• Yabancıya yönelik yapılan konut satışlarının döviz kazandırıcı işlem olarak kabul edilmesi
• Yeni bir imar Kanunu hazırlanması gerektiği ve kesinleşmiş imar durumu ve inşaat ruhsatını müktesep hak kabul eden maddelerinin mutlaka yeni imar kanununda yer alması gerektiği kanaatindeyiz. 

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181