'Yabancıya satışları arttırmak için Turkuaz Kart sistemi oluşturulabilir!'
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Türkiye'nin yabancıların gözbebeği konumunda bir ülke olduğunun altını çizerek, "Yabancı yatırımcıya satışları artırmak adına ilk etapta Turkuaz Kart diyebileceğimiz ve belli başlı avantajlar sunulan bir sadakat sistemi oluşturulabilir" dedi. Kabadayı, "Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmelerini sağlamak amacıyla yoğun bir şekilde marka şehirlerimizin tanıtlım yapılarak ülkemiz bir cazibe merkezi olarak konumlandırılabilir. Böylece, turizm sektörü de ivme kazanacaktır" diye konuştu.

EN AZ 5 YIL İMAR HAKKI
Sektör oyuncuları için bazı adımların atılması gerektiğini kaydeden Kabadayı, şunları söyledi: "Örneğin imar planlarında daha önceden edinilmiş olan müktesep haklar sağlanabilir. Bir arsa alındığında ya da sözleşme imzalandığında en az 5 yıl olmak kaydıyla mevcut imar hakkı devam ettirilebilir. Ayrıca tapu alım satım harçlarında indirime gidilmesi ve asgari tapu devir bedellerinin ekspertiz değeri üzerinden yapılması sektörümüzü rahatlatacaktır."

Sabah Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181