"Yabancıyı el üstünde tutmalıyız"
TÜİK Temmuz ayı konut satış rakamları verilerini değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan konut sektörünün piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen hala yatırımcıların gözde yatırım alanı olduğuna dikkat çekerek, insanların belirsizlik ortamlarında yatırım yaparken borçlanmaktan çekindiklerini bu nedenle peşin alımlara yöneldiklerini vurguladı.

"Kaliteli konutlara talep devam ediyor"
İnsanların peşin alım psikolojisine girmelerinin TÜİK rakamlarına da yansıdığına işaret eden Hamit Demir şunları söyledi:

“TÜİK verilerini incelediğimizde ipotekli konut satışları temmuzda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 azalış göstererek 30 bin 754'e gerilemiş gözüküyor. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 31,8 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul 6 bin 465 konut satışı ve yüzde 21 pay ile ilk sırayı alıyor. Siyasi belirsizlikler ortadan kalkıncaya kadar yatırımcıların peşin alımları tercih etmeye devam edeceklerini tahmin ediyoruz.”

Temmuz ayında ilk defa satılan konut sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,8 artarak 43 bin 623'e yükseldiğini, toplam konut satışları içinde ilk satışın payının yüzde 45,2’ler seviyesinde olduğuna dikkat çeken Hamit Demir, konut sektörünün siyasi belirsizliklerin hakim olduğu böyle bir dönemde kaliteli ürünleriyle satış yapmaya devam ettiğini, insanların kaliteli konutlara taleplerinin hala devam ettiğine vurgu yaptı.

"Yabancı müşteri küstürülmemeli"
Konut sektörüne yabancı ilgisinin de devam ettiğine işaret eden Hamit Demir, “TÜİK verilerinde yabancılara yönelik konut satış rakamlarının temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37,6 artarak 2 bin 27 ulaşması ilgiyi rakamlarla ortaya koyuyor. Demir İnşaat olarak biz de projelerimizde yabancılardan yoğun talep alıyoruz” dedi ve ekledi: “Sektörün ivmelenmesi ve değerini artırması için uluslararası pazarlardaki itibarımıza sahip çıkmalıyız. Yabancı müşteriyi el üstünde tutmalı ve küstürmemeliyiz. Bu şekilde sektörümüzün sürdürülebilir büyümesini de gerçekleştirmiş oluruz.”

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181