Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, bu yıl 1 - 4 Ekim 2015'te Congresium'da
200’ü aşkın katılımcı firmanın ürün, hizmet ve teknolojisini yaklaşık 30 bin ziyaretçiyle buluşturan Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, özellikle kamu yatırımlarında yer alan karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri görme imkânı da sağlayacak.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı sektörünün en köklü ve en görkemli organizasyonlarından Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, Ekim ayında 28. kez ziyaretçileri ile buluşacak. Yapı sektörüne sağladığı katkılar ve gördüğü büyük ilgiye paralel olarak giderek büyüyen Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, gerek katılımcılarına gerekse ziyaretçilerine önemli fırsatlar sunuyor.

ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, yılın ilk buluşması olan 38. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un ardından Ekim ayında düzenleyecekleri Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara’nın verimli bir ticari platform olarak, bölgenin inşaat yatırımlarına katkıda bulunacağını söyledi. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara’nın Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan yapı sektörü oyuncularını profesyonel ve verimli bir ortamda bir araya getiren ve yılın en önemli üç buluşmasından biri olduğunu belirten Başer, şunları söyledi:

“38. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un ardından Ekim ayında Ankara’da düzenleyeceğimiz büyük buluşma sektör adına yine heyecan verici fırsatlara zemin yaratacak. Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara, YEM Fuarcılık’ın 38 yıllık uzmanlık ve tecrübesiyle her yıl yarattığı katma değeri artırarak beklentileri en iyi biçimde karşılıyor. Fuarımız, bu yıl da hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için verimli iş ve işbirliklerinin yaratılacağı bir platform olacak. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara kapsamında yaratılacak yeni iş ve işbirliği olanaklarının öncelikle düzenlendiği bölgeye, sonrasında da ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam edeceğine inanıyoruz. Tüm sektör profesyonellerini bu önemli buluşmada yerlerini almaya ve sektörün heyecanına ortak olmaya davet ediyoruz.”

Başer: “Ankara bölgesi yapı sektörünün büyümesinde önemli rol oynuyor”

ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara’nın, Ankara ve içinde Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu ve Karabük şehirlerinin de bulunduğu bölge için yapı sektöründeki en önemli ticari platform olduğunu belirtti. Başer, 105.1 milyar dolarlık milli gelir üreten ve toplam 10.55 milyonluk nüfusa sahip olan bu bölgenin, 2014 yılında, 171.375 adet konut ruhsatıyla Türkiye geneline göre %17’lik paya, konut dışı bina yatırımlarında ise 22.107 adet ruhsatla, Türkiye genelinde %18’lik paya sahip olduğunu kaydetti.

Bölgenin yapı sektörünün büyümesinde önemli rol oynadığına dikkat çeken Başer, Ankara ve bölgesinin 2014’te 10 milyar TL’lik kamu inşaat harcamasıyla Türkiye genelinden %16,5 pay aldığını, 162,3 milyar TL’lik toplam inşaat harcamalarıyla da %17,3 paya sahip olduğunu belirtti. Başer, yapı sektörünün önemli performans kriterlerinden biri olan konut satışlarında da Ankara ve bölgesinin 2014’te, 217.815 konut ile Türkiye genelinden %18,2 pay alırken, 2015’in ilk 7 ayında 136.197 konut satışıyla Türkiye’deki payını %18,6’ya çıkardığını aktardı. Başer, Ankara’nın aynı zamanda Türkiye’de en çok konut kredisi kullanan ikinci il olduğunu vurguladı.

İnşaat sektörünün son derece hareketli olduğu bölgede, 2014 yılında yapılan inşaat harcamalarına bağlı olarak Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara ile önemli bir destek verdikleri yapı malzemesi pazar büyüklüğünün 19.6 milyar TL’ye ulaştığına ve bölgenin Türkiye yapı malzemeleri pazarının %17’sini oluşturduğuna dikkat çekti.

Katılımcılara benzersiz iş fırsatları sunan Yapı Fuarları – Turkeybuild, ziyaretçiler için de farklı ürün, hizmet ve teknoloji seçeneklerini bir arada bulabilecekleri özel bir platform oluşturuyor. Sektördeki yatırımcılar ve karar verici profesyoneller, yapı dünyasındaki yenilik ve teknolojilerin, sektör kullanıcılarına sağladığı tüm imkânları sergileyen fuarı yakından takip ediyor.

Yapı Fuarları – Turkeybuild, ulusal veya global firmaların yanı sıra, mesleki platformları, STK’ları, resmi veya yerel yönetim temsilcilerini, akademisyenleri hatta öğrencileri bir araya getirerek, sektöre değer katanların yanında yerini alıyor.


28. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, Congresium, ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda

Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, geçtiğimiz yıllarda %20 oranında büyüyerek 12.000 m2’ye ulaşan, yeni ve modern bir altyapı ve şehir merkezine yakın bir bölgede yer alan yeni fuar alanıyla, katılımcı ve ziyaretçilerine daha verimli bir iş platformu sunuyor. 200’ü aşkın katılımcı firmanın ürün, hizmet ve teknolojilerini yaklaşık 30 bin ziyaretçiyle buluşturan fuar, özellikle kamu yatırımlarında yer alan karar vericilere sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri görme imkânı da sağlayacak.

1988 yılından bu yana düzenlenen ve bölgenin en büyük ticaret platformlarından biri olan

Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, başkent başta olmak üzere, tüm bölgedeki firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişime geçirerek, yeni iş ve yatırım olanakları yaratacak büyük fırsatlar sunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181