'Yasal düzenleme sektöre duyulan güveni arttıracak'!

Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yasal düzenleme kısa bir süre sonra yürürlüğe girecek. Sektörün ve vatandaşların tasarruflarının adına yasanın önemine dikkat çeken Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli,  “Yasal düzenlemenin sektöre duyulan güveni arttıracağını belirtti.” 

Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketler, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle yasal denetim ve düzenleme kapsamına alınacak. Yapılan düzenleme çerçevesinde  firmaların denetim ve düzenlenme görevi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) verilecek. 

Sektörün uzun süredir bu yasaya ihtiyaç duyduğunu söyleyen Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, ” Regülasyon sürecinin tamamlanması ile sektörde; kontrolsüz büyümenin önüne geçilmesinin yanı sıra müşterilerin ve şirketlerin haklarının karşılıklı savunabileceği mekanizmanın kurulması bekleniyor’’ dedi. 

Faaliyetlerinin dar gelirli kişilerin küçük tasarruflarını sisteme dahil ederek, onlar için bir alternatif oluşturmak adına iyi bir yöntem olduğunu altını çizen Telli, yasa ile birlikte bu modelin finansal bir enstrüman olarak yerini bulmasının sevindirici olduğunu söyledi. Meclise ve ilgili kurullara bu konudaki çalışmaları için teşekkür eden Telli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Finansal şirketlerin, belli bir disiplin içerisinde, denetime açık bir şekilde ve risk yönetimi yaparak çalışmalarını sürdürmesi şart. Birikimevim olarak yola çıkarken regülasyona tabii yapıların altyapısına uygun bir kurgu geliştirmeye çalıştık. Bu nedenle uluslararası standartlara uygun finansal çalışmalar yapılarak bilgi teknoloji yatırımı, bilgi güvenliği, risk yönetimi ve iç kontrol anlamında gerekli hazırlıklarımıza da yaparak Birikimevim’i sürece hazır hale getirdik.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181