Yatırımın geri dönüş süresini kısaltan gayrimenkul fonu!
2011 yılından bu yana gayrimenkule dayalı varlık yönetimi yapan Omurga Gayrimenkul Portföy, mayıs ayında Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kurma iznini aldı. SPK denetiminde kurulan Omurga Portföy’ün yöneteceği fonlara kendilerinin de yüzde 10 sermaye koyarak ellerini taşın altına koyacaklarını belirten Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, “Amacımız hem fonlarımıza hem de yatırımcılarımıza değer katarak birlikte büyümek” diye konuştu.

'30 AYDA İKİYE KATLADIK’
Şirket olarak, Türkiye genelinde ofis, ev, arsa gibi gayrimenkul yatırımı yaptıklar ını ifade eden Erktin, gayrimenkul yatırım fonlarında geri dönüş süresini azalttıklarını belirterek “Planladığımız fonlarda yatırımın geri dönüş süresi ortalama 3.5-5 yıl arasında. Bireysel gayrimenkul yatırımında ise kazanç elde edebilme süresi daha uzun olabiliyor” dedi. Şirketin tanıtım toplantısında konuşan Mehmet Erktin, Omurga Portföy Başkan Yardımcısı Tolga Kabataş ve Genel Müdürü Oğuz Kösebay, önümüzdeki dönem için planlarını paylaştılar.

2011 yılında kurdukları Omurga Yapı Yatırımları şirketi ile 30 ayda 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Erktin, “SPK kanunu gereği kurulacak olan fonda herhangi bir getiri vaadi veremiyoruz. Ancak Omurga Yapı şirketi olarak yaptığımız yatırımlarda sermayemizi 30 ayda dolar bazında 2’ye katladık” dedi. Şirketlerin, finans, inşaat, gayrimenkul ve yeni ekonomi alanlarında başarılarını kanıtlamış profesyonellerin bir araya gelerek gayrimenkul yatırımlarına imza attığını anlatan Erktin, “Yatırımcıların ihtiyaçlarını iyi bilen, doğru yönlendirmeler sunan, yenilikten korkmayan ve sektörü ileriye taşıyacak açılımları yakından izleyen çevik bir yapımız var. GYF sektörü Türkiye’de yeni, ancak biz uzun yıllardır sektördeyiz” diye konuştu.

'BİRKAÇ YIL İÇİNDE PAZARA DAHA FAZLA OYUNCU GELECEK'
Türkiye’de gayrimenkul yatırım fonu pazarının önümüzdeki dönemde daha da gelişmesini beklediklerini kaydeden Omurga Portföy Başkan Yardımcısı Tolga Kabataş, bazı büyük oyunculardan bunun işaretlerini aldıklarını söyledi. 3-5 yıl gibi bir vadede pazarda yerliyabancı büyük oyuncuların olmasını beklediklerini belirten Kabataş, pazardaki oyuncu sayısının da artmasını beklediklerini ifade etti. Omurga Portföy’ün kuracağı gayrimenkul fonunun büyüklüğünün yıl sonuna kadar belirleneceği bilgisini veren Kabataş, iki yıllık yatırım döneminin ardından, üç yıl içinde satış ve fonun tasfiyesinin yapılmasını hedeflediklerini söyledi. “Omurga olarak yatırımlarımıza kendi fonumuzda devam edeceğiz” diyen Kabataş, “Şu anda nitelikli yatırımcılarla görüşme aşamasındayız. Türkiye’de gayrimenkul piyasası Avrupa’ya kıyasla gelişmekte olan bir piyasa olduğu için, kazancı maksimize etmek amacıyla ilk fonumuzu karma yapmayı planlıyoruz. İlk fonun yatırımını tamamladıktan sonra ikincisini çıkaracağız” diye konuştu.

GYF SEKTÖRÜ 450 MİLYAR DOLAR
Gayrimenkul yatırım fonu sektörünün dünyada 450 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Erktin, “Bu tutar 36 trilyon dolarlık fon pazarının yüzde 1’i. Avrupa ülkelerinde bu oran yüzde 10’larda” dedi.

Habertürk 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181