YDA 5 bin yataklı 4 şehir hastanesi yapacak!
Yürütülen 2 milyar euroluk projelere ilişkin bilgi veren Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, küresel ve yerel olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye güvendikleri için 2015 yılında yatırımlarına hiç ara vermediklerini söyledi.

Grup olarak en büyük yatırımı Şehir Hastanelerine yaptıklarını belirten Arslan, Sağlık Bakanlığı'nın, Sağlıkta Reform ve Enformasyon Programı çerçevesinde 60 bin yataklık yeni bir program açıkladığını, bunların 27 bin yatağının ihale edildiğini söyledi. Arslan, YDA olarak bu işin öncülüğünü yaptıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin ilk PPP- Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile şehir hastanesi Kayseri'de hayata geçiriliyor. Tam 1583 yataklı. Bunun yatırımcısı biziz. Şu anda Konya'da 840, Manisa'da 600, Şanlıurfa'da 1700 yatak olmak üzere 4 şehirdeki hastanelerin yatırımcısıyız. 2016 yılında yapacağımız 2 milyar euroluk yatırımın 1.6 milyar eurosunu şehir hastanelerine, 250 milyon eurosunu Dalaman Havaalam'na yapacağımız yeni terminallere, geri kalanını da gayrimenkul projelerimize harcayacağız. Yatırımlara ilerleyen yıllarda da devam edeceğiz."

Arslan, ihalesi yapılacak toplamda 33 bin yataklı hastanelerin de ihalelerine katılacaklarını, şu anda toplamda 5 bin yataklı 4 şehir hastanesinin yapımını üstlendiklerini, hedeflerinin 10 bine ulaşmak olduğunu, böylece 3 milyar euroluk yatırımı sadece hastaneleri yapmış olacaklarını vurguladı.

BDDK binasını yapıyoruz
Kentsel dönüşüm yasasında re vizyona ihtiyaç olduğuna da işa ret eden Arslan, bu revizyonun ya pılmasıyla kentsel dönüşümüı hızlanacağını söyledi. İstanbu Uluslararası Finans Merkezi için deki BDDK binasını kendileriniı yaptığım belirten Arslan, bu kapsamda yapacakları 3 kulenin bir tanesini BDDK'ya hizmet binası olarak vereceklerini, geri kalanı 2 kulenin ise iş merkezi ve ticari alanlardan oluşacağını kaydetti.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181