YDA Group'tan son yılların en büyük özel sektör tahvil ihracı!
Darbe girişimi, S&P'nin ülke notunu düşürmesi, OHAL ilan edilmesi, özel sektör tahvil piyasasında yaşanan ihraç iptalleri ve temerrütleri gibi peş peşe yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle morallerin bozulduğu bugünlerde, Gayrimenkulde faaliyet gösteren YDA Group son yılların en büyük özel sektör tahvil ihracıyla en zor zamanda piyasalara moral verdi. Grup 250 milyon liralık teklifin geldiği ihalede 200 milyon liralık tahvil sattı.

70 MİLYON TL'Yİ EBRD ALDI
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) 70 milyon TL aldığı tahvil ihracına, aralarında yabana ortaklı bankaların, portföy yönetim şirketlerinin ve sigorta şirketlerinin de bulunduğu yabana yatırımcılar ve yerli yatırımcılar katıldı. Başbakan Yardıması Mehmet Şimşek, tahvil ihraanı, Çin'deki G20 Zirvesi'nden Türkçe ve İngilizce olarak twitter'da paylaşarak "Başarısız darbe girişimi ve OHAL ilanı değerlendirildiğinde, yüzde 40'ını küresel yatırımoların aldığı bu ihraon önemli bir başarı olduğuna ve Türkiye'ye yatırımcı güveninin devam ettiğine" dikkat çekti. YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, "Tüm ulusal ve uluslararası sıkıntılara rağmen 200 milyon TL. tutarla çıktığımız ihracımıza gelen yoğun talep neticesinde, toplam ihraç tutarını 250 milyon TL'ye artırdık. Üstelik; Türkiye sermaye piyasalarında bugüne kadar hiç olmamış bir vade ile ülkemiz borçlanma araçları piyasasında ilk defa gerçekleşen 4 yıl vadeli özel sektör tahviliyle büyük bir başarıya imza attık" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin geleceğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yatırımcı ve reformcu kimliğine güvendiklerini belirten Hüseyin Arslan söyle konuştu:

YATIRIMLAR HIZ KESMEYECEK
"Güçlü Türkiye için, Yeni Türkiye için, ortak geleceğimize katkı sağlamak için, işadamı olarak değer ortaya koymak zorunda olduğumuz bilinciyle, milli birlik ve beraberlik içinde ülkemiz için daha çok çalışmaya, üreterek ve daha fazla istihdam sağlayarak insanımızın hayatına değer katmaya, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimini destekleyen yatırımlarımıza hız kesmeden durmaksızın devam edeceğiz." YDA Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, Türkiye'ye duyulan güveni pekiştiren bu tahvil ihracıyla Konya Şehir Hastanesi gibi önemli altyapı projeleri için uzun vadede öz kaynak da sağladıklarını kaydetti.

Yeni Akit Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181