Yeni imar yönetmeliğine 'müktesep hak' müjdesi!
İnşaatın 'yeni anayasası' olarak adlandırılan imar yönetmeliği 1 Ekim'de yürürlüğe giriyor. Edinilen bilgilere göre, inşaat sektöründen gelen talepler üzerine yönetmelikte bazı düzenlemelere gidildi. Değiştirilen düzenlemelerin başında müktesep hak ve kentsel dönüşümde 2/3 hakkının devam etmesi geliyor. Müktesep hak konusu gayrimenkul sektörünün en büyük sıkıntılarından biriydi. 1 Ekim'de yürürlüğe girecek yönetmelikle, mevzuata uygun alman inşaat ruhsatı ile yapılan projelerin, imar planı iptalleriyle akamete uğramasının önüne geçildi. Önceden kazanılmış olan hak, plan iptalleri olsa bile korunmaya devam edecek.

YABANCIYA DA YARAYACAK
Yapılan bu düzenlemeyle gerek yerli ve yabancı yatırımcılar gerekse de tüketiciler koruma altına alındı. Özellikle yabancı yatırımcı daha önce inşaat devam ederken plan değişikliği nedeniyle inşaat ruhsatının iptal edilmesinden korkuyordu. Yeni imar yönetmeliğinde bu konunun çözülmesiyle yabancı yatırımların da ivme kazanması bekleniyor.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ
Sabah'ın İzmir'de düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle ilgili belirlenen yeni yol haritasının müjdesini vermişti. Kentsel dönüşümde seferberlik başlatacaklarını açıklayan Bakan Özhaseki, yılda 500 bin konut dönüştürmek için hızlandırmak için yeni çalışmalar yapacaklarını söylemişti.

Değişiklikle, dönüşümde 2/3 hakkı da korunacak
Müteahhit eğer yüzde 66 oranında anlaşma sağladıysa bir önceki imar kanununa göre inşaatına devam edebilecek. Bu oranın altında kalan ve dönüşüm projeleri yürüten inşaatçılar haktan faydalanamayacak.


Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181