Yeşil binalar için önemli bir adım atıldı!
Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği, inşaat müteahhitlerini, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını ve inşaat malzemecilerini bir araya getirdi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç'ın katıldığı toplantıda Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) ile bir protokol de imzaladı. İnşaat müteahhitlerinin, ÇEDBİK-Konut'a uygun inşaat yapmalarını sağlayacak bu protokolle, yeşil bina konusunda önemli bir adım da atılmış oldu.

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, yeşil bina konusunun AYİDER'in öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek, "Kentsel dönüşüm, yeşil dönüşüm olmalıdır" diye konuştu. ÇEDBİK Başkanı Selçuk Özdil Dünya Yeşil Binalar Konseyi Tam Üye statüsüyle çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Yeşil binaların yaygınlaşması için ÇEDBİK olarak, ÇEDBİK-Konut adı altında Türkiye'nin ilk yerli yeşil bina sertifikasını geliştirdik. Bu sertifika, Türkiye'nin teknik ve sosyo-ekonomik şartlarına uygun geliştirilmiş bir program" dedi.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181