'Yüzde 20 indirim kampanyası ile ciro 9 milyar TL'ye çıkabilir'!
Hükümetin gayrimenkul sektörüne ilişkin yaptığı çalışmalar kapsamında konutların vergisi yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmişti. Alınan bu kararın hemen arkasından ofis ve dükkan gibi ticari ünitelerde de KDV oranı yüzde 8'e çekildi. İNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) Başkanı Nazmi Durbakayım, konuttan sonra ticari alanlarda da yapılan KDV indirimiyle birlikte kampanya sürecinde elde edilecek cironun 9 milyar lira seviyelerine çıkacağını söyledi.

Durbakayım, "Özellikle dünyanın finans merkezi olarak adlandırılan İstanbul'da yoğunlaşan ofis yatırımlarındaki durgunluğun aşılmasında çok önemli bir hamle oldu. Diğer taraftan yüzde 0.98 faiz, yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinattan oluşan GYODER, İNDER ve KONUTDER kampanyasındaki yoğun ilgi ve artan satışları göz önünde bulundurduğumuzda; kampanyaya katılan 41 markalı konutun hedeflediği yaklaşık 3 milyar liralık satış rakamının 8-9 milyar liraya çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181