'Yüzde 20 indirim kampanyasına ilgi devam ederse süresi uzatılabilir'!
Hükümetin tapu harcı ve KDV’yi düşürmesi, bankaların da konut kredisi faizini indirmesinin ardından 41 firmanın katılımıyla başlatılan 1 aylık indirim kampanyasının uzatılması gündemde. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur kampanyaya ilginin büyük olduğunu belirterek “Bu ilgi devam ederse süresi uzatılabilir” dedi. ‘Yüzde 20 indirim ve yüzde 0.98’lik faiz’ kampanyasının sektörü canlandırdığını belirten Timur  “Şimdi zaten konut fiyatları artmıyor. Seçimden sonra da piyasanın açılabileceği ihtimalini görenler ‘Biz en iyisi bu fırsatı kaçırmayalım’ diyorlar. Kampanyada geçen sürede 2 bin adetlik satış oldu. Beklenti 15 Haziran’a kadar 9 milyar liralık satış. Ortalamaya baktığımızda 800 bin liradan 11 bin konut ediyor” diye konuştu.

YABANCIYA SATIŞ ARTTI
Basınla sohbet toplantısı düzenleyen Timur kampanyaya katılan 41 firmanın ortalama günde ortalama 7-8 daire satışı yapabileceğini söyledi. Erden Timur yabancıların Türkiye’ye ilgisinin büyük olduğunu da belirterek “Türkiye’de konut, döviz bazında hiç bu kadar uygun olmamıştı. O yüzden yabancıların yoğun bir ilgisi olduğunu çok net olarak söyleyebilirim. TÜİK rakamlarına baktığımızda yerliye satışta bir miktar yavaşlama yaşanıyor olabilir. Fakat yabancıya satışta yüzde 30’luk bir artış var” ifadelerini kullandı. 2018’i Nef olarak oldukça iyi geçirdiklerini söyleyen Erden Timur “Nef olarak biz mayıs sonu itibariyle 814 milyon liralık sözleşmeli satış yaptık. Satışların yüzde 60’ından fazlası oturumluk” dedi.

‘SAT-PİŞMAN OL’
Sektördeki fiyat dengeleriyle ilgili de bilgiler aktaran Erden Timur, bu noktada arsa fiyatlarıyla ilgili ilginç bir noktaya değinerek şunları anlattı: “Ben konut sektörüne girdiğimden bu yana hayatımdaki en ucuz arsa dönemini yaşıyoruz. Şu an 4 tane projemiz satışta. 

ANADOLU’DA BAYİ AĞI
Erden Timur, Nef’in Anadolu’daki bayi ağına da dikkat çekti. Erden Timur şöyle konuştu: “Anadolu’da bayiliği olan tek gayrimenkul şirketiyiz. Onlar Nef’in neferleri, Anadolu’daki bayii sayısımız toplamda 16 adet.”

Kredi notu çift basamak yükseldi
Markalı konut sektöründe faaliyet gösteren Nef’in kredi notu iki kademe birden yükselerek A+’ya ulaştı. Bu not, bugüne kadar Türkiye’de gayrimenkul-inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirkete verilen en yüksek kredi notu olarak kayıtlara geçti. Not artışıyla ilgili yorumda bulunan Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “JCR’nin bu notu bizim için tarihi bir başarı olduğu kadar sektör için de umut verici bir gelişme” dedi. Timur “Son üç yılda 14 proje teslim ettik. Son 2.5 yılın en fazla konut teslimi yapan firmasıyız. Toplamda baktığınızda yaklaşık 5 bine yakın konut teslimi gerçekleştirdik. Her dönem bilançomuzda minimum 200 küsur milyon net nakit durur” dedi.

Banka kadar mortgage müşterisi var
Konut satışında Nef olarak senetli satış oranının yüzde 77.9 olduğuna da dikkat çeken Erden Timur, “Bankaların en beğendiği ürün senet. Çünkü ciddi bir teminat ve likit. Bizim 70 bin küsur senedimiz var. Bir bankanın konut kredisi hacmi kadar, hatta kimisinden daha fazla mortgage müşterimiz var” dedi.

Yaşar Kızılbağ / Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181