Ziya Yılmaz'dan yabancıya satışı arttıracak ortak fon önerisi!
Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yabancıya konut satışı ve bu konuda yurt dışında yapılacak tanıtımların devlet politikası hâline getirilmesi gerektiğini söyledi. Sadece kendilerinin yurt dışına gitmesinin yetmeyeceğini; Emlak Konut, TOKİ ya da Şehircilik ile Turizm bakanlıklarının dahil edilmesiyle oluşturulan bir fonla Türkiye'nin tanıtılması gerektiğini kaydeden Yılmaz "Araplar Karadeniz'i seviyorsa onlara onu, İngilizler nereyi seviyorsa onlara onu tanıtmak lazım. Bizim gibide 20-30 tane büyük geliştirici firma oralarda kendi ofislerini açıp kendi reklamlarım verip, buraya bizim müşteri çekmemiz lazım. O zaman hepimiz faydalanırız. Ben gidip New York, Paris. Londra'da 10 milyonluk satsam ne olur, 100 milyonluk satsam ne olur? Bana faydası olur ama ülkeye aman aman bir şey olmaz. Bizim söylediğimiz şey ülkeyi uçurur" dedi.

10 YILDA 150 MİLYAR DOLAR GELİR
Dubai'nin her yıl 20-30 milyarlık konut satışıyla yükseldiğini ifade eden Yılmaz, fotoğrafa büyük bakılıp yönetilmesi gerektiğini kaydetti. Gelişmiş ülkelerdeki yabancıya konut satiş rakamlarını paylaşan Yılmaz, şöyle devam etti: iki yıl önceki verilere göre. ABD'de yurt dışına 144 milyar dolarlık konut satışı var. Sadece Londra'nın 58 milyar dolar, italya 30 milyar dolar üvannda. ispanya 2030 milyar dolar arasında değişiyor. Biz daha 5 milyar dolara bile gelemedik. Burada biı kaynak var ve biz bu kaynağı kaçınyoruz. Organize hareket etsek, biz çok rahat 2-3 yıl sonra 14-15 milyar dolan sokarız. 10yü hesap edin. 150 milyar dolar yapar. Buğunun parasıyla 600-700 müyar TL eder. 880 milyar kentsel dönüşüme para harcanacak, işte bunun yüzde 70'i 80'i çıktı. O zaman biz Konut satıldı im, satılmadı mı?' diye konuşmayız. Peynir ekmek gibi gider ve bü markaya ihtiyaç yok. Cep telefonu için 20-30 yıl emek veriyorsunuz, bir şey üretip dünyaya kabul ettirmek için ama burada öyle değü. Sadece adam A4 kâğıdını alıp gidiyor. Konutunu alıyor: sonra aidatı, suyu. şüyu buyu için size para ödüyor. Çok yahnin yapılması gereken bir kanal ama biz burada çok geriyiz. 

Ankara'ya da çadır
Emlak Konut öncülüğünde başlatılan seferberliği kurduğu çadırlarla devam ettiren DAP Yapı, 3 ayda 700 milyon liralık ciro elde ederken, çadırda satışı diğer illere taşıyacak. Ziya Yılmaz, 'çadır furyası' başlattıklarını ifade ederek Ankara'da da çadır kuracağız. Projelerimizi Ankaralıların ayağına götüreceğiz, izmir'de de aynısını yapacağız" dedi.

Validebağ'da 146 konut kaldı
Validebağ'da 550 milyon TL değerindeki 146 konutun satışını yapacaklarım kaydeden Ziya Yılmaz, yaphklan kampanyaların sektöre hareketlilik geirdiğini söyledi Yılmaz, önümüzdeki haftalarda yeni kampanya başlatacaklarım ifade etti.

10 GÜN İÇİNDE 606 milyonluk satış
Ziya Yılmaz, 3 ayda elde ettikleri 700 milyonluk cironun 606 milyon TL'lik kısmım 10 gün içinde yaptıklarını belirterek "Bunlar ağırlıkla 2.5-3 milyon liralık lüks konutlar" dedi Kurduklan çadırda gece 23'e kadar satiş yaptıklarını ifade eden Yılmaz, 700 milyonluk cironun 540 milyonunu Validebağ'daki satışların oluşturduğunu söyledi.

Çinlilerden ortaklık teklifi
Dap Yapı'nın yurt dışında da duyulduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz "Yakaladığımız satış başarısı ile kriz söylentilerine en iyi cevabı veriyoruz. En son Çinli bir firma ortaklık teklifinde bulundu. Değerlendiriyoruz" dedi.

Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181