Adana Millet Bahçesi çok yakında Yüreğir'de hizmete girecek!
İçinden nehir geçen dünyanın ender güzellikteki kentlerinden Adana,merkez ilçe Yüreğir Belediyesi’nin Seyhan Nehri kıyısına inşaa ettiği Millet Bahçesi’ne kavuşmak için artık gün sayıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesinde müjdesini verdiği milet bahçeleri, Türkiye’nin dört bir yanında hızla inşaa edilirken, Adana Millet Bahçesi çok yakında Yüreğir’de hizmete girecek.

ADANA MİLLET BAHÇESİ’NDE NELER OLACAK!
Toplam 130 bin metrekare üzerinde inşaa edilen Millet Bahçesi, donatıları ile Adana’da birçok ilki de içinde barındırıyor. Zipcoaster, Hayal Yeli, Botanik Park, Su Kayağı Tesisi, Optimist Marina, Yelken Spor Kulübü, Millet Kıraathanesi, Engelli ve Emekli Kıraathanesi, Deniz Feneri, Seyir Terasları, Amfi Tiyatro, Yürüyüş Parkurları, Bisiklet Yolları bunlardan bir kısmı. 

ADANA MİLLET BAHÇESİ’NDE YAZLAR SERİN KIŞLAR SICAK GEÇECEK
Millet Bahçesi, marina ve yelken kulübü gibi donatıları ile Seyhan Nehri’ni sosyal bir etkinlik alanı haline dönüştürürken, bölgenin meşhur yaz sıcaklarına karşı parkta bölgenin iklim şartlarına uygun 5 bin ağaç ve aralarında endemik türlerin bulunduğu 200 bin bitki dikildi . Millet Bahçesi, sıcak yaz günlerinde bitki örtüsü ile Adanalıları serinletecek, kış aylarında ise Millet Kıraathanesi gibi benzeri kapalı sosyal donatıları ile vatandaşa sıcak sosyal etkinlik alanları sunacak. Adana Millet Bahçesi, huzurlu bir gün geçirerek dinlenmek isteyenlere yeşilin ve doğanın içinde güzel bir gün vaadederken, diğer yandan adrenalin meraklılarının çeşitli spor dallarını bir arada yapabilecekleri bir merkez olacak.

GÜCÜMÜZÜ MİLLET’TEN ALDIK VAATLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 2009 yılından bugüne,Yüreğir’e 20 spor kompleksi, 11 kültürevi, Adana’nın en büyük kültür merkezini, kapalı havuzlu ilk spor kompleksini, 644 adet sosyal konut, 2 kına konağı, kentsel dönüşümle modern yerleşim alanları, 200 yeni park, onlarca taziyeevi,muhtarlık binaları ve kapalı semt pazarları kazandırdıklarını kaydederek,” 2009 yılında 150 milyon lira borçla devraldığımız belediyemizin borçlarını ödeyip,üzerine 600 milyon liralık alt ve üst yapı yatırımları yaptık. Mİlletimize göreve geldiğimizde ne söz verdiysek ziyadesiyle yerine getirdik” dedi. 

Adana Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181