Adana Millet Bahçesi Ekim ayı sonunda hizmete açılacak!
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan TGRT Haber'e konuk oldu. Sabah yayınlanan Yeniğün programına canlı yayın konuğu olarak katılan Başkan Çelikcan 130 dönüm alanda inşaatı devam eden ve Ekim ayı sonunda açılması planlanan Adana'nın ilk ''Millet Bahçesi'ni'' anlattı. 

Adana'da ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan Çelikcan Yüreğir'de yeşil alanları hızla çoğalttıklarını belirterek '' Yılbaşında inşaatını başlattığımız Millet Bahçesinin içerisinde zip coaster, hayal yeli, botanik park, su kayağı tesisi, optimist marina, yelken spor kulübü,seyir terasları,deniz feneri, engelli lokalleri, anfi tiyatro, festival meydanı ve bir çok sosyal donatı yapılıyor. Bunun yanı sıra bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, geniş kapasiteli otopark da olacak. İnşaatı tamamlandığı zaman buraya gelen vatandaşlarımız aileleriyle birlikte akşama kadar vakit geçirebileceklerdir. '' dedi.

Millet Bahçesi inşaatının Ocak ayında başladığını ve Ekim ayının sonu gibi hizmete açılmasının planlandığını belirten Başkan Çelikcan '' Atıl durumda olan kamu alanını Adanalı vatandaşlarımızın hizmetine açarak insanlarımızı Seyhan Nehri ile buluşturacağız. İçerisinde bir çok ilklerin olacağı alanı ilk başta Seyhan Nehri kenarında olduğu için Kıyıpark olarak düşünmüştük. Sayın Cumhurbaşkanımız Millet Bahçelerini gündeme getirdiğinde millet bahçesinde olanlar fazlasıyla bizim yaptığımız alanda mevcuttu. Biz de buraya Millet Bahçesi adını verdik.'' şeklinde konuştu.

ADANA'DA İLK ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİNİ BİZ AÇTIK
İnşaatı devam eden Millet Bahçesi'nin Adana'da ilk olacağını ve içerisinde bir çok ilkleri barındırdığını belirten Başkan Çelikcan Adana'da da ilk engelli koordinasyon merkezinin Yüreğir'de açıldığını belirterek ''Adana'da engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkmalarını sağlamak amacıyla 2 adet özel araçla her gün evlerinden alınıp tekrar evlerine bırakılıyor. Hizmete açtığımız engelli koordinasyon merkezimizde hobi ve meslek kurslarına katılıyorlar. Böylece dört duvar arasından çıkıp sosyal ve kültürel etkinliklere katılıyorlar. Millet Bahçemizde ise engelsiz yaşam düşünülerek onlar için ayrı bir alan oluşturup onlarında buralardan faydalanmasını sağlamak amacıyla ona göre planlama yaptık.'' diyerek Yüreğir'e ve Adana'ya çok önemli bir eseri daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181