Ankara'da toplantıda kentsel dönüşüm, kentsel tasarım ve millet bahçeleri projeleri konuşuldu!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mogan Gölü’nde devam eden dip çamuru temizliği çalışmalarına ilişkin düzenlenen bir toplantıya katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki bir heyet Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü’nde devam eden dip çamuru temizliği çalışmalarını bir toplantıda değerlendirdi. Bir süre önce çalışmalarına başlanan Mogan Gölü dip çamuru temizliği konusunda yetkililerden bilgi alan Bakan Kurum, burada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile de bir araya geldi. Mogan’da devam eden dip çamuru temizliğinin yanı sıra göl bölgesindeki çevre düzenlemelerine ilişkin de Başkan Tuna ile değerlendirmelerde bulunan Kurum, Ankara’da hayata geçirilecek projeleri ayrıntılı olarak Bakanlık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile masaya yatırdı. Toplantıda Ankara’da hayata geçirilecek millet bahçeleri, kentsel dönüşüm ve kentsel tasarım projeleri de ele alındı. Gelecek dönemde hayata geçirilmesi hedeflenen çalışmalara yönelik düzenlenen toplantı sırasında, önümüzdeki dönemde tamamlanması hedeflenen projelerde çalışmaların hızlanması gerektiğini vurgulayan Kurum, “Tamamlamayı amaçladığımız projelerde iş birliği içerisinde çalışacağız. Sizlerden ricam, çalışmaları prosedürlere boğarak yavaşlatmayalım. İşlerimizin önünü açmak için birlikte hareket edelim. Ülkemizin şuanda zaman kaybına tahammülü yok. Doğru, mantıklı ve şehre zarar vermeyecek projeleri iş birliği içinde geliştirelim” açıklamalarında bulundu.

Söz konusu toplantıya Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Müsteşar Yardımcıları Mücahit Demitaş ve Fatma Varank, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman da katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181