Ankara'nın ilk millet bahçesi açıldı!
Mamak Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen toplamda 2 milyon metrekarelik alana sahip Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nin 2 yüz 50 bin metrekarelik birinci etabı, 10 yatırım, 169 yeni park ve Ankara Valiliği tarafından Mamak’a kazandırılan 4 okul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açıldı. 

Toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra bakanlar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse ve çok sayıda davetli katıldı.

Biz Mamak’ı seviyoruz
Mamaklılarla hasret gidermekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Mamak’ı seviyoruz” dedi. Gecelerini gündüze katarak Ankara’nın kalkınması ve gelişmesi için mücadele verdiklerini belirten Erdoğan, Mamak’ın AK Parti döneminde büyük bir dönüşüm yaşadığını dile getirdi. Erdoğan, “15-20 yıl öncesine kadar Mamak kaçak yapıların, gecekonduların istilası altında bir ilçeydi. Başkent Ankara’ya yakışmayan o görüntülere büyük oranda son verdik. Daha bitmedi, işimiz var, yapacağımız daha çok şeyler var. Diğer illerimiz, ilçelerimizde olduğu gibi Mamak’ın da kanayan yaralarına merhem olduk. Hem hükümet hem de belediye yatırımlarıyla ilçemizin çehresini büyük oranda değiştirdik” diye konuştu.

Mamak artık umut demek, başarı demek
Mamak’ın kendi dönemlerinde zincirlerini kırdığını ve hak ettiği hizmetlerle buluşmaya başladığını ifade eden Erdoğan, bir dönem gecekonduların kapladığı alanlarda bugün modern binalar ve tesislerin yükseldiğini, Mamak’ın günden güne Ankara’nın en gözde ilçelerinden biri haline geldiğini belirtti. Erdoğan, “Mamak, artık çaresizlik değil, umut demek, başarı demek. Bugün Mamak gelişme, değişim demek, günden güne büyüyen huzur ve refah demek” dedi.

11 proje, 169 park ve 4 okul
Resmi açılışları yapılan eserlerin Mamak’ın cazibe ve güzelliğini daha da artıracağına inandığını söyleyen Erdoğan, eserlerin hayırlı olmasını diledi. Mamak Belediyesi’nin 11 proje ve 169 yeni parkı ilçeye kazandırdığını, Ankara Valiliği’nin de 4 yeni eğitim kurumunu Mamaklıların istifadesine sunduğunu ifade eden Erdoğan, belediyenin inşa ettiği eserler arasında Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nin birinci etabı, Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi, Kıbrıs Aile Gençlik ve Ticaret Merkezinin ön plana çıktığını kaydetti. Millet Bahçesi’nin tüm etaplarının tamamlandığında 2 milyon metrekareyi geçeceğini belirten Erdoğan, Mamaklıların burada toprağa, yeşile ve doğaya olan özlemlerini giderebileceklerini, gençlerin de bahçe içinde bulunan Millet Kıraathanesi’nde derslerini çalışabileceklerini kaydetti. Erdoğan ayrıca yine Mamak Belediyesi tarafından hizmete açılan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezinin de kendi alanında Türkiye’nin en kapsamlı tesisi olduğunu ifade etti.

Hizmet yolculuğunda 31 Mart’ın önemi
Mamak Belediyesi ve Ankara Valiliğini hizmetleri ilçeye kazandırdıkları için tebrik eden Erdoğan, “Bütün bu hizmetlerin, yatırım hamlelerinin proje ve çalışmaların devam edebilmesi için 31 Mart seçimleri çok önemli. Mamak’ın kalkınma yolculuğunu sürdürebilmesi için 31 Mart kavşağını da başarıyla dönmemiz gerekiyor. 24 Haziran’dan nasıl alnımızın akıyla çıkmışsak, 31 Mart seçimlerinden de tarihi bir zaferle çıkmamız şart” ifadesini kullandı.

“Hakkınızı helal edin”
2009 yılından bugüne Mamak’ta yapılamayanları yaptıklarını belirterek Mamak’a ilkleri yaşattıklarını kaydeden Akgül, “Mamak’ın her köşesinde eserimiz var. Ne yaptıysak en güzelini, en iyisini yapmanın gayreti içinde olduk. İlçemize yeni değerler kattık. Türkiye’ye, Ankaramıza, Mamakımıza örnek işler yaptık. Biz siyaseti hizmet için yaptık. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan görev sürem boyunca on yıldır desteklerini hiç esirgemeyen ve bugün de açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 2009’ da aldığımız hizmet bayrağını, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Murat Köse kardeşimize teslim edeceğiz inşallah. 31 Mart’tan sonra inşallah hizmet bayrağı dalgalanmaya devam edecek. Hepiniz hakkınızı helal edin” dedi. Vali Vasip Şahin, 131 derslik ve bir spor salonunu Mamak’a kazandırdıklarını belirterek desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da, ilçeye kazandırdığı yatırımlardan dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür etti.

Açılışı yapılan tesisler;
Mamak Belediyesi

*Mamak Üreğil Millet Bahçesi
*Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi
*Kıbrıs Aile, Gençlik ve Ticaret Merkezi
*Mavigöl Kapalı Pazar Alanı ve Spor Kompleksi
*Kayaş Aile Merkezi
*Ekin Aile Merkezi
*Mahalle Camileri (Çağlayan Cami, Ertuğrulgazi Cami, Hürel Selçuklu Cami, Kartaltepe Cami, Bayındır Cami)
*169 yeni park

Ankara Valiliği
*Gazeteci Hasan Tahsin İlkokulu
*Şehit Erhan Yıldırım İmam Hatip Ortaokulu
*Mehmet Rıfat Börekçi Ortaokulu
*Abidinpaşa Anadolu Lisesi

Mamak Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181