Bursa Osmangazi'de imar barışı kapsamına girmeyen kaçak yapılar yıkılıyor!
Osmangazi Belediyesi, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. Aksungur Mahallesi’nde imar barışı kapsamına girmeyen bir kaçak ev belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen İmar Barışı uygulaması milyonlarca kaçak yapıya yasallık kazandırırken, fırsatçıların çalışmalarını da hızlandırdı. Geçtiğimiz Mayıs ayında TBMM’de kabul edilen imar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılar Yapı Kayıt Belgesi alabiliyor. İmar Barışı uygulamasından yararlanmak isteyen bazı fırsatçılar, yapmış oldukları kaçak inşaatları 2017 yılı içerisinde yapılmış gibi gösterip uygulamadan yararlanmak istese de Osmangazi Belediyesi, bu fırsatçılara geçit vermiyor.

İmar barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi almak adına başvuruda bulunan Aksungur Mahallesi’ndeki bir kaçak evin sahibinin yanlış tarih oyunu ise Osmangazi Belediyesi’ne takıldı. Kaçak evin sahibinin imar barışından faydalanabilmek için inşaatı 31 Aralık 2017 yılından önce yapmış gibi göstererek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Yapı Kayıt Belgesi için başvuruda bulunduğu, ancak belediye tutanaklarında binaların imar barışı kapsamı dışında kalan 2018 yılı içerisinde yapıldığı tespit edildi. Haksız mülk edinmek için İmar Barışı uygulamasını kullanmaya çalışanlara göz açtırmayan Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Aksungur Mahallesi’ndeki kaçak evi iş makinesi ile yıkarak yerle bir etti.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181