Çarşamba Belediyesi 2019 yılı kentsel dönüşüm projeleri için 42 milyon TL ayırdı!
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Gelirinin yüzde 90 dan fazlasını yatırıma dönüştürebilen, güçlü mali yapısıyla borçlanmadan hizmet edebilen bir belediyeyiz” dedi.

Çarşamba Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşiminde 2019 Mali Yılı bütçe görüşmeleri yapıldı. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından açıklanan 103 milyon TL 2019 mali yılı bütçesi, meclis üyeleri tarafından da memnuniyetle karşılandı.

“ÇARŞAMBA, BORÇLANMADAN HİZMET EDİYOR”
Güçlü mali yapısıyla ile Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasına girdiklerini belirten Belediye Başkanı Dündar, “Gelirinin yüzde 90’dan fazlasını yatırıma dönüştüren borçlanmadan, kredi çekmeden büyük yatırımlar yapan mali yapısı güçlü bir belediyeyiz.” dedi. Çarşamba’da yatırımları borçlanmadan belediyenin öz kaynaklarıyla yaptıklarını açıklayan Başkan Dündar, “2004 yılında 3 - 4 milyon bütçeyle devraldığımız Çarşamba Belediyesinin gelirlerini 14 yılda 103 milyona çıkardık. Son üç yılda sadece yol çalışmaları için 70 milyon kaynak ayırdık. Özel Eğitim Okulu, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı (Millet Bahçesi), Besi Bölgesi, Yeni Şehir Köprüsü, Kentsel Dönüşüm Çalışmaları başta olmak üzere tüm eğitim, spor ve sosyal hizmet yatırımlarını Belediyemizin öz kaynaklarıyla yapıyoruz. Bir yılda 90 milyon TL yatırım yapabilen, gelirlerini hizmete dönüştüren güçlü bir mali yapıya sahibiz. 2019 Mali Yılı bütçemizde Kentsel dönüşüm çalışmalarımız için 42 milyon yol çalışmalarımız için ise 20 milyon tl kaynak ayırdık” şeklinde bilgi verdi.

Çarşamba Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181