Esenler'de imar ve tapu sorunu çözülecek!
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler'de hayata geçecek "Akıllı ve Güvenli Şehir" projesinin; verimlilik, özgürlük, huzur ve güven, ulaşılabilirlik ve sürdürebilirlik projeksiyonları çerçevesinde tasarlandığını söyledi.
 
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi'nin dün gerçekleştirilen açılışında açıkladığı, Esenler'de kurulacak yeni şehirde hayata geçecek "Akıllı ve Güvenli Şehir" projesinin detaylarını anlattı.

İMAR VE TAPU SORUNU ÇÖZÜLECEK
Esenler sınırlarında bulunan askeri alanda kurulacak yeni şehrin vatandaşın imar ve tapu sorununu çözeceğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler'de lejantta, yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik donatı alanı olan alanda yaşayan 16 bin 500 kişi var. Öncelikle acil dönüşmesi gereken alanlardan biri burası. Bugün  1.5 milyon metrekareyi Esenler'de kamulaştırmaya kalksanız yaklaşık kamulaştırma maliyeti 15 katrilyon tutar. Buradan yola çıkarak, Esenler'in sınırları içinde yer alan 8,7 milyon metrekarelik askeri alanın belediyemize devrinin gerçekleşmesiyle beraber imar sorunu yaşayan 16 bin 500 kişinin sorunları da tarih olacak. Bu yeni alanda Esenler'deki riskli yapıların dönüşümüyle ilgili bugün temel atacağız" dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK AKILLI VE GÜVENLİ ŞEHRİ
Esenler'de kurulacak şehrin, Türkiye'nin ilk akıllı ve güvenli şehri olacağını söyleyen Başkan Göksu, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile beraber bu şehrin en akıllı şehir olması için hangi stratejileri uygulayabiliriz diye çalışmalar yaptık. Bu şehrin en akıllı şehir olabilmesi için yaptığımız; verimlilik, özgürlük, huzur ve güven, ulaşılabilirlik ve sürdürebilirlik projeksiyonları çerçevesinde bu şehrin tasarımı yapıldı. Bu yeni kurulacak şehir; doğaya ve çevreye saygılı, yaklaşık yüzde 27'sinin konut olduğu, geri kalanının ise en verimli şekilde üretimini kendi içinde yapan, rahat ulaşılabilir, kişi başına düşen yeşil alanının dünya standartlarının üzerinde olduğu, yatay mimaride, riskli yapıların dönüştürüldüğü, dünyaya örnek yepyeni bir şehir olacak inşallah" diye konuştu.
 
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, daha sonra fuar alanını gezdi.

Esenler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181