Esenler kentsel dönüşüm merkezi ve 4 projenin daha açılışı yapıldı!
15 Temmuz Millet Bahçesi ve Cumhuriyet tarihinin ilk Taş Camii'nin de aralarında bulunduğu beş dev eserin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.
 
15 Temmuz Millet Bahçesi'nin önündeki alanda on binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla yerini aldı. Esenler'in ve İstanbul'un iki önemli simgesi olacak Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi ve Cumhuriyet tarihinin ilk taş camisi Hacı Emsal Avcı Taş Camii'nin de aralarında bulunduğu beş dev eserin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Esenler, tarihi bir güne şahitlik etti...

RANTA DEĞİL MİLLETE AÇILDI
Dualarla başlayan bu tarihi günde ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu gerçekleştirdi. Askeri alanların millete açılmasının önemine dikkat çeken Başkan Göksu, "Esenler için anlamlı bir gün, tarihi hafızamızda kötü hatıralar bırakan olayları telafi edebilecek önemli açılışları bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapıyoruz. 15 Temmuz Millet Bahçesi yaklaşık 240 bin metrekare büyüklüğünde, içerisinde 12 ayrı ünitenin var olduğu, Esenler için çok farklı bir anlam ifade eden, yeni bir heves ve heyecan olacak. 15 Temmuz Millet Bahçesi, bir bahçe olmanın dışında çok farklı iki değeri birlikte taşıyor. Bunlardan bir tanesi burası askeri alandı, 'askeri alanlar ranta açılacak' diyenlere cevap verildiği, askeri alanların millete açıldığını gösteren bir mekân olacak. Diğer taraftan Millet Bahçemizle beraber '28 Şubat Postmodern Darbesi'nin kapattığı yolu milletimize açmış olacağız" diye konuştu.

5 BÜYÜK AÇILIŞLA TARİHİ GÜN
Esenler'in, 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin yanı sıra dört büyük açılışla daha tarihi bir gün yaşadığını vurgulayan Göksu, "Bir başka önemli açılışımız da, Cumhuriyet tarihinin ilk taş camisi ve Esenler için tarihi bir önemi olan camimizi açıyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda önemli mesafeler kat etmiş bir ilçe olarak, kentsel dönüşüme yeni bir ivme kazandıracak Kentsel Dönüşüm Merkezimizin açılışını yapacağız. Büyükşehir Belediyemiz tarafından kazandırılan katlı otopark, pazar alanı ve parkımızın da açılışını yapacağız. Gönül şehirlerimizi kurarken Esenler halkının bizlere verdiği destek ve duayla 31 Mart seçimlerinde verdiklere en güçlü şekilde İstanbulumuza destek verecek ve kendilerine yakışanı yapacaklardır" ifadelerini kullandı.

EN GÜZEL İLÇELERİMİZDEN BİRİ OLACAK
Yapılan yatırımlarla birlikte Esenler'in, en güzel ilçelerden biri olacağını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bugün burada 15 Temmuz Millet Bahçesi'ni açıyoruz, Esenler'de devamında  da yeni eserler olacaktır. Bunları hep beraber inşa edeceğiz. Esenler bundan sonraki süreçte ulaşımı, kentsel dönüşümü, altında otoparkı, üstünde pazar yeri, yanında park ve bahçesi olan, modern alanları ile en güzel ilçelerimizden biri olacak" şeklinde konuştu.

YENİ TÜRKİYE'YE VE İNSANIMIZA HAYIRLI OLSUN
Esenler'e ve İstanbul'a kazandırılan Millet Bahçesi ve Taş Camii'nin hayırlara vesile olmasını temenni eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Cumhuriyet tarihimizde ilk defa tamamı taştan, taş ustalarının göz nuruyla ve el emeğiyle yapılmış olan camimizin açılışını yapıyoruz. Taş camimizin arsasını bağışlayan, kaynağını temin eden, mimarı, mühendisi, işçisi, emeği olan herkese ve bu hizmeti bizlere sunan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve  Bahçelievler Hak Vakfı'na teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda 15 Temmuz Millet Bahçemiz de yeni Türkiye'ye ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

HER İLÇEMİZE BİR MİLLET BAHÇESİ
Millet Bahçeleri açmaya devam edeceklerini kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Birinci '100 Günlük Hükümet Eylem Planı', yüzde 98 başarı oranı ile tamamlandı. İkinci '100 Günlük Hükümet Eylem Planı' çerçevesinde ise her ilçemizde en az bir tane Millet Bahçesi açmayı planlıyoruz" dedi.

AVRUPA YAKASININ ÖNCÜ İLÇESİ ESENLER
Törende son konuşma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Meydanı dolduran on binlerin alkışları arasında kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler'in her zaman vefalı bir ilçe olduğunu belirtti ve, "Yaptığımız yatırımlar, gerçekleştirdiğimiz projelerle dünün mahrumiyet bölgesi olan Esenler, Avrupa yakasının en önde gelen ilçesi haline geldi. Bugün Esenler yine bir başka, genciyle yaşlısıyla heyecan, coşku yine Esenler'de" diyerek sözlerine başladı. İstanbul'un en çok göç alan bölgelerinden biri olan Esenler'in nüfusunun yarım milyona yaklaştığını ifaden eden Erdoğan, yaptıkları projeler ve kentsel dönüşümlerle çarpık kentleşmenin büyük ölçüde önüne geçtiklerini söyledi.

ESENLER EROKSPOR İÇİN TRİBÜNLERİ DOLDURUN!
Esenler Erokspor'un durumunu alandaki gençlere soran Erdoğan, "Arada 5 puan varmış, bunu kapatmak için de sizin de tribünlerde olmanız lazım, ihmal etmeyin, 2'ye çıkmanız lazım, bekliyorum sizden bu başarıyı" ifadelerini kullandı. 

240 DÖNÜM ALANDA, 55 MİLYON YATIRIMLA YAPILDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Esenler ve büyükşehir belediyeleri tarafından ilçeye kazandırılan 5 önemli hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Bunlardan biri, sadece Esenler değil tüm İstanbul için önemli ve örnek bir proje olduğuna inandığım 15 Temmuz Millet Bahçesi'dir. Törenden sonra Millet Bahçesi'ne gideceğiz. Anneler, babalar, sizler de çocuklarınızla beraber o Millet Bahçesi'nde gezineceksiniz. Çevreci iktidar, çevreci belediye kimdir, bunu göreceksiniz. Çevrecilik, belediyecilik, hizmet bizim işimiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik, farkımız bu. Toplamda 240 bin metrekare alanda kurulan eserler, 15 Temmuz Millet Bahçesi. Bisiklet ve yürüyüş yolları, piknik alanları, açık hava etkinlik alanı, spor tesisleri, cami, millet kıraathanesi ve ikinci bahar kıraathanesinden oluşan külliyesi... Meyve, sebze, tıbbi bitki bahçeleri, çocuklara, gençlere, hanımlara yönelik tesisler, şifa ve gül bahçesiyle, biyolojik göletiyle ilçemize, şehrimize yakışan bir hizmet. Yatırım bedeli, 55 trilyon lira olan millet bahçemizi bugün resmen hizmete açıyoruz."

TAMAMI TAŞ İŞÇİLİĞİYLE YAPILDI
Erdoğan, Esenler Hacı Emsal Avcı Taş Camisi'nin hizmete açacakları ikinci eser olduğunu söyleyerek, tamamı taş işçiliğiyle inşa edilen bu caminin projesinde Mimar Sinan'ın Tophane'deki Kılıç Ali Paşa ve Manisa'daki Muradiye camilerinin örnek alındığını söyledi. Caminin taş olarak yapılmasının, yazın serin, kışın sıcak olmasını sağladığını ifade eden Erdoğan, bu eserin tıpkı örnek alındığı Mimar Sinan camileri gibi asırlar boyunca ayakta kalmasını, ümmete hizmet vermesini diledi.

ESENLER, KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK
Esenler'in, İstanbul ve Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerine öncülük eden ve örnek teşkil eden bir yer olduğunu anlatan Erdoğan, bunun için Esenler'de kentsel dönüşüm merkezi kurduklarını, projelerin koordinasyonunu yürütecek bu merkezin resmi açılışını da bugün gerçekleştirdiklerini belirtti.

MENDERES VE FEVZİ ÇAKMAK'A İKİ BÜYÜK YATIRIM
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Menderes Mahallesi'nde kapalı otopark ve kapalı pazar yeri inşa ettiğini, üstünde park, yürüyüş, çocuk oyun ve spor alanlarının bulunduğu bu tesisi de bugün hizmete aldıklarını aktaran Erdoğan, büyükşehir belediyesinin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 23 bin metrekarelik bir alanda yürüyüş yolu, piknik alanı, spor tesisleri ve şelaleden oluşan bir parkı ilçeye kazandırdığını açıkladı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ESEV eğitmen ve öğrencilerinin 11 bin 250 metre tel, 6 bin çivi kullanarak hazırladığı filografi tablosu hediye etti.

TAŞ CAMİİ'YE CANLI BAĞLANDI
Erdoğan daha sonra, Esenler Kaymakamı Adil Karataş ve caminin arsasını bağışlayan hayırsever Afif Avcı ile oğulları Mustafa ve Günay Avcı ile Hak Vakfı Başkanı Fahrettin Akyazıcı'nın da hazır bulunduğu Hacı Emsal Avcı Taş Camii'ne canlı yayınla bağlandı. Camiyi canlı yayınla vatandaşlara da izleten Erdoğan, camide emeği geçenlere teşekkür etti.

DUALARLA AÇILDI
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte, Erdoğan 15 Temmuz Millet Bahçesi ve Esenler Hacı Emsal Avcı Taş Camii'nin yanı sıra Esenler Kentsel Dönüşüm Merkezi, Esenler Menderes Parkı, Zeminaltı Otopark ve Pazar Yeri ile Fevzi Çakmak Parkı'nın açılış kurdelesini, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın duaları eşliğinde, 'Ya Allah, Bismillah' diyerek kesti.

MİLLET BAHÇESİ'Nİ GEZDİ, GENÇLERLE BULUŞTU
Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, golf aracının şoför koltuğuna oturarak Belediye Başkanı Göksu  ile birlikte 15 Temmuz Millet Bahçesi'ni gezdi. Millet Bahçesi'nde kendi adına bir hatıra çınarı da diken Erdoğan, Esenler Belediyesi'nin gençlerin çay-kahve eşliğinde sohbet edip kitap okuyabildikleri "Sohbetotobüsü"ünü de ziyaret etti. Erdoğan, ESEV öğrencileriyle birlikte "Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor" şarkısını söyledi.
 
Esenler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181