Gemlik Belediyesi kaçak yapıların yıkımına devam ediyor!
Gemlik Belediyesi ekipleri Karacaali’de tespit edilen kaçak yapıyı bertaraf etti.

İlçe sınırları içinde tespit edilen, yasaları hiçe sayarak aynı zamanda can ve mal güvenliğini tehlikeye atan kaçak yapılar Gemlik Belediyesi tarafından yıkılıyor.

Son olarak Karacaali Mahallesi’nde tespit edilen temeli atılmış kaçak yapı, belediye ekiplerince bertaraf edildi. Yıkım sırasında can ve mal güveliğine zarar gelmemesi için yoğun önlemler alan belediye ekipleri yasadışı yapıyı kısa sürede ortadan kaldırdı.

“Kaçak yapı yasadışıdır”
Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan kaçak yapının suç olduğunu hatırlatarak “Her şeyden önce bu yapılar yasalara aykırıdır ve cezai işlem gerektirir. Mühendislik hizmeti alınmadan, zeminin durumuna bakılmadan, kullanılan malzeme dikkate alınmadan üst üste yığılarak ‘ben yaptım oldu’ şeklinde yükselen binalar hem içinde yaşayacak olana, hem çevresinde dolaşana hem de ilçemize tehlike yaratmaktadır. Aynı zamanda kentimizin yerleşim olarak bütünlüğü, estetik görüntüsü vardır. Yapılaşma yeri, park yeri, tarım alanı, kamp alanı bellidir. Gemlik Belediyesi olarak binlerce vatandaşımız kanuna uygun binalar yapıp düzenli olarak vergisini öderken bizlerin kaçak yapılara göz yumması her şeyden önce insanların hakkına girmek olur. Bu nedenle benzer durumlarla karşılaştığımızda gereğini yapacağız” şeklinde konuştu.

Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181