Gemlik Belediyesi sosyal konutlar komisyonu kuruluyor!
Gemlik Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Ömer Kahraman Hizmet Binası’nda bulunan Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Belediye Meclis toplantısında yapılan görüşmelerde sosyal konutlarla ilgili komisyon oluşturulması, İlçemizde bulunan Gemlik Belediyesi’ne ait billboardlar ve germe tabela bölgeleri ile led ekranların kiralanması, Kentsel Dönüşüm Birimi ’nin kurulması, gibi birçok karar da meclis üyeleri tarafından onaylandı.

Sosyal Konutlar Komisyonu Kuruluyor
Sosyal Konutlarla ilgili sıkıntıların var olduğunu ifade eden Başkan Sertaslan, bu sıkıntıları el birliği ile aşmanın altını çizdi. Bu konuyla ilgili tüm partilerin katılımıyla yeni bir yol haritası çizmenin önemine de değinen Sertaslan, vatandaşları da mağdur etmeden çeşitli çözüm arayışlarına girmek gerektiğini belirtti. Kurulacak Sosyal Konutlar Komisyonu 7 kişiden oluşacak olup, her siyasi partiden temsilci bulunacak.

Kentsel Dönüşüm Birimi Kuruluyor
Kentsel dönüşümün Gemlik’in en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Uğur Sertaslan,bu birimin öncelikli çalışmasının Gemlik hakkında çıkartılacak bina envanteri olduğunu belirtirken, bu birimde İnşaat Mühendisi, Şehir Plancısı ve Mimarın yanı sıra insanı da ele alan bir birim olduğu için sosyolog ve psikolog olacağını vurguladı. Kentsel dönüşüm konusunun çok sayıda vatandaşın gündeminde olduğunu da söyleyen Başkan Sertaslan, “vatandaşın rızası alınarak ve vatandaşa sorarak işlemler gerçekleştireceğiz” dedi.

Billboardlar Kiralanacak
Gemlik Belediyesi’ne ait billboardların kiralanması konusunda Belediye Meclisi’nde sunum yapıldı. Gemlik Belediyesi billboardlarının sadece belediye reklamı değil, firmalara kiralanmasının da hedeflendiği ve bu konuda yıllık iki milyon liranın üzerinde bir gelir elde etmenin planlandığı ifade edildi.

Ramazan Etkinliklerinin Bilgisi Verildi
Ramazan etkinlikleri konusunda da belediye meclis üyelerine bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, ramazan etkinlik merkezinin bölge parkı olacağını ifade ederken 13 ayrı mahallede de iftar programı hazırladıklarını ve bunun yanı sıra üç farklı aşevinde yaklaşık 500 kişiye iftar verildiğini ayrıca ihtiyacı olan 2000 kişinin de evine sıcak yemek götürüldüğünü belirtti.Sokak  iftarlarında bu sene farklı bir konsept planladıklarını sözlerine ekleyen Sertaslan, “Sokak iftarlarına Gemlik Kaymakamımızı da davet edeceğim. Daire müdürlerimizde o bölgede olacak. İftarın ardından vatandaşlarımızla sohbet edip, dertlerini dinleyeceğiz” dedi.

Bölge parkında oluşturulacak ramazan sokağı konusuna da değinen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Bölge parkında İstanbul Feshane tarzı etkinlikler olacak. İp cambazları, meddahlar gibi birçok etkinlik bu bölgede gerçekleştirilecek” dedi.

İmar Komisyonuna Paydaşlarda Çağırılacak
İmar Komisyonu Başkanı Arzu Karataş Belediye olarak paydaş yönetim anlayışını benimsediklerini ifade ederken, artık imar komisyon toplantılarına Mimarlar Odası, Müteahitler Odası, İnşaat Mühendisleri Odası gibi birçok paydaşı da ekleyeceklerini ve mahallelerini ilgilendiren konularda mahalle muhtarlarını da çağıracaklarını ve fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181