Karatay'da imar uygulamaları hız kesmeden devam ediyor!
Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli "Belediyemiz 1. Etap Revizyon İmar Planı çalışmaları kapsamında 20 ayrı düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesi gereğince imar uygulamaları başlatılmış ve tesciller %100 oranında tamamlanmıştır. Yapılan 18’inci madde uygulamaları sonucunda 5.136.645 m² lik alanda tescil işlemleri tamamlanarak 1.Etap Revizyon İmar Planı kapsamında tapuları verilmeyen mülk sahibi kalmamıştır.

2. Etap Revizyon İmar Planı kapsamında 10 ayrı düzenleme sahasında Belediyemizce 3194 sayılı İmar Kanununun 18’inci maddesine istinaden yapılan imar uygulamalarına başlanmış olup, çalışmalar titizlikle devam etmektedir. 2.Etap Revizyon İmar Planı kapsamında Akabe, Gaziosmanpaşa, Çataltömek, Selim Sultan ve Elmacı Mahallelerinde askı işlemi tamamlanan K655, K656, K657, K658 ve K666 nolu düzenleme sahaları Karatay Tapu Müdürlüğünde tescil edilmiştir.

Son olarak Hacıibali ve Karakulak Mahallesi sınırları içerisinde, Çevreyolu Caddesi, Büyük Kumköprü Caddesi, Cezayir Caddesi ve Damat Mustafa Paşa Caddesi arasında kalan ve K663 Nolu Düzenleme sahası olarak adlandırılan 571.962 m²’lik alanda yapılan 18 madde İmar Uygulaması tamamlanarak tapular mülk sahiplerine dağıtılmaya başlanmıştır.

Bununla birlikte Orhangazi Mahallesinde Karaman Caddesi, Fetih Caddesi, Büyük Kumköprü Caddesi ve Damat Mustafa Paşa Caddesi arasında kalan 581.657 m²’lik alanda K662 nolu düzenleme sahası ve Karakulak Mahallesinde Balçelebi Caddesi, Büyük Kumköprü Caddesi,  Sarı Cami Sokak ve Özgümüş Sokak arasında kalan 243.822 m2’lik alanda Kadastro Kontrolleri tamamlanan K659 nolu düzenleme sahasında  Karatay Tapu Müdürlüğündeki tescil işlemleri ise devam etmektedir.

Karakulak ve Kumköprü Mahallesinde Balçelebi Caddesi, Büyük Kumköprü Caddesi,  Küçük Kumköprü Caddesi, Akcami Sokak, Sarı Cami Sokak, Hacı Hatıp Sokak ve Mancılık Sokak arasında kalan 723.652 m² lik alanda askı işlemleri tamamlanan K660 nolu düzenleme sahası ile Selim Sultan ve Hacıibali Mahallelerinde 1.020.460 m² lik alanda askı işlemleri tamamlanan K664 nolu düzenleme sahasının Kadastro Müdürlüğünde yapılan kontroller ise devam etmektedir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181