Bizim Mahalle'nin 1. etap ihalesi iptal edildi!
Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, İstanbul Küçükçekmece'de 1 milyon metrekarelik arazi üzerinde geliştireceği 'Bizim Mahalle' için ihalelere start verdi. 6 etaptan oluşacak projenin ikinci etap ihalesinin son oturumu dün gerçekleşti. 3 firmanın kıran kırana yarıştığı ihalede Dağ Mühendislik 2 milyar lira satış toplam geliri taahhüt ederken Emlak Konut'a da yüzde 27.55 paya denk gelen 551 milyon lira önererek ihaleyi kazandı.

2 FİRMA TEŞEKKÜR ETTİ
İhalenin ikinci oturumunda Fuzul Yapı-Alzamil-Seha Yapı Ortaklığı ve Günyüzü CSR Gayrimenkul konsorsiyumu ihaleden teşekkür ederek ayrıldı. İhalenin kazananı Dağ Mühendislik, Özak GYO ve İnter Yapı ortaklığı ile BE-MA İnşaat-Osmanbey Emlak-Bilal Pars Yapı ortaklığı kıran kırana yarıştı.

1. ETAP İHALESİ İPTAL EDİLDİ
Bizim Mahalle projesinin birinci etabının 3 Ekim'de yapılan ikinci oturumunda en yüksek teklif BE-MA İnşaat-Osmanbey Emlak-Bilal Pars Yapı konsorsiyumundan gelmişti. Ortaklık arsa satışı karşılığı toplam geliri olarak 1 milyar 785 milyon lira taahhüt ederken, Emlak Konut'a yüzde 26'sına denk gelen 464 milyon 100 bin lira teklif etmişti. Ancak bu rakam arazinin ekspertiz değerinin altında kalınca ilk etap ihalesi iptal edildi. Yeni ihalenin ise önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181