Demir İnşaat yabancılara ev satmak için yurt dışında ofis açıyor!
Yabancıya konut satışı 2016 yılını yüzde 20.3 azaldı. Yapılan düzenleme ile Türkiye’den konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesinin önü açıldı, yabancıya satışta KDV muafiyeti geldi. Son aylarda yabancıya satış oranı düşen gayrimenkul şirketleri kamunun da desteğini arkasına alıp atağa başladı. Bunlardan biri de Demir İnşaat. Yurtdışında gayrimenkul yatırımı da yapan şirket aynı zamanda ofis de açacak. Türkiye’deki projelerini bu ofislerde tanıtmayı hedefleyen şirket yabancıya satış oranını yüzde 45’e çıkarmayı hedefliyor. 15 Temmuz sonrası ‘bekle-gör’ durumuna geçen ve Türkiye’ye gelmeye çekinen yabancı yatırımcıların Türkiye ilgisinin tekrar canlanmaya başladığını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Geçtiğimiz yıllarda Körfez ağırlıklı çok yoğun talep vardı. Ama acentalar yüzde 20’yi bulan prim aldı. Kimi inşaat şirketleri de yerli yabancı diye iki farklı fiyat listesi uyguladı ve müşterileri kaçırdık. Şimdi onları kazanmaya çalışıyoruz” dedi. Demir son aylarda İngiltere ve Almanya’da yaşayan Afganların, Güney Kore vatandaşlarının, Abu Dabililerin, Yemenlilerin ve Uygur Türklerinin Türkiye’de konut almaya sıcak baktığını ve İstanbul Beylikdüzü projelerinden bu uyruktaki vatandaşlara satış yaptıklarını söyledi. 

2 BİN KONUT YOLDA
Bu yıl Türkiye’de 2 bin konutu aşkın yeni projeler planladıklarını belirten Hamit Demir, “Beyliküzü Yakuplu’da 1100 konutluk Anatolia projesine başlıyoruz. Seyrantepe’de 400, Göktürk’te 200 konutluk, İzmir Gaziemir’de ise 500 konutluk bir proje var” dedi. Antalya’da 134 dönümlük bir arsayı satın almak için de son aşamaya geldiklerini belirten Demir, enerji sektörüne de adım attıklarını söyledi. Demir, Konya’da 85 dönüm bir arazide güneş paneli üretimine başlayacaklarını kaydetti.

İLK OFİS BERLİN’DE
Yabancıya satış oranlarını yurtdışında açacakları satış ofisleri ile arttıracaklarını söyleyen Hamit Demir, ilk ofisin Berlin’de olacağını belirtti ve şunları söyledi: “Berlin’de 160 metrekare bir ofis aldık ve ilk adımı attık. Önümüzdeki aylarda Abu Dabi’ye bir çıkarma yapacağız ve sonra ofis alacağız. Önemsediğimiz bir pazar da Güney Kore ve Ukrayna” dedi. Dövizdeki dalgalanmanın yabancı yatırımcı için fiyat avantajı anlamı da geldiğini hatırlatan Demir, “Fiyat avantajları var, KDV’den muaflar. Bir de 1 milyon dolar ve üzerinde fiyatla mülk alana vatandaşlık verilecek. Bu avantajlarla ülke genelinde yabancıya satış artacak. Bu dönemde yabancıya sadece ev değil ticari birimler de satacağız” dedi.

ALMANYA’DA İKİ PROJE YAPACAK
Demir İnşaat’ın yurtdışı atılımları ofislerle de sınırlı değil. Şirket Ukrayna ve Almanya’da proje de geliştiriyor. Berlin’de 2 arsa aldıklarını belirten Hamit Demir, “Almanya’da önce belediyeden imar şartını öğreniyorsunuz, sana projeyi söylüyorlar sonra alım yapıyorsun. Bizim arsalar üniversitelere yakın. O nedenle yurt ve ofis projesi olması istendi. Arsaların tapusunu aldık, nisanda kazmayı vuracağız. 56 milyon 230 bin Euro yatırım yapıyoruz. Üniversite 10 yıllık kira garantisi verdiği için satmaktan çok kirada tutmayı düşünüyoruz. Satın almak isyene 5 fon da var” dedi. Ukrayna’nın Vinnitsya şehrindeki ‘Turkish City’ projelerinde 168 konutu geçen yıl teslim ettiklerini belirten Demir, ikinci ve üçüncü etap çalışmalarına başladıklarını ve 440 konut daha hayata geçireceklerini söyledi. Kiev’de 4 dönüm bir arsa da aldıklarını ifade eden Demir, buraya da 25 katlı bir konut bloku inşa edeceklerini dile getirdi.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181