Emlak Konut 2017 yılında 1.27 milyar değerinde arsa alımı gerçekleştirdi!
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, darbe girişiminden sonra tüm ekonomide olduğu gibi gayrimenkulde de çok hızlı bir toparlanma yaşandığını belirterek, hedeflerine ulaştıklarını, "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyasıyla gayrimenkul sektörünün pozitif ivmesini sürdürmesine destek olduklarını söyledi.

Kurum, TÜİK verileri incelendiğinde de bu yıl içerisinde toplamda gerçekleşen ilk ve ikincil el konut satışlarının, geçen yıl rakamlarının üzerinde olduğuna işaret ederek, 2017'nin sektör ve ülke için verimli bir yıl olduğunu söyledi.

Teşvikler önemli
Bu yıl 1.27 milyar lira değerinde arsa alımı gerçekleştirdiklerini ve envanterlerindeki bazı arsaların doğrudan satışını gerçekleştirerek şirkete yeni arsa alımları için ek kaynak sağladıklarını belirten Kurum, "Bu yıl 9 adet gelir paylaşım ihalesini başarı ile tamamladık. Bu ihalelerde yaklaşık 13 milyar lira hasılat rakamına ulaştık" şeklinde konuştu.

Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sürdürdüğü kentsel dönüşüm sürecinin 2018'in önemli gündem maddeleri arasmda yer alacağını vurgulayarak, özellikle İstanbul'da büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin geliştirilmesinin beklendiğinin altını çizdi.

Kredi faiz oranlarının makul seviyelere getirilmesinin konut sektöründe istikrarın sürdürülmesi adına önemli bir gelişme olacağını belirten Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu: "Ülkemizde artan güven ortamıyla konut ediniminde yabancılara sağlanan teşvikler sayesinde 2018'in yabancı konut satışları açısından önemli bir yıl olacağına inanıyoruz. 2018'de de yeni ihale edeceğimiz arsalarla, sektöre yön veren projeler üreteceğiz."

Milliyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181