Emlak Konut 250 bin bağımsız bölüm inşa edecek!
Emlak Konut GYO, 2023'te 250 bin bağımsız bölüm için çalışıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, yeni ihalelerle gayrimenkul sektörüne büyük ivme kazandıracak projelere devam edeceklerini söyledi.

Mega projelerin ardı ardına hayat bulduğu Türkiye, 24 Haziran'daki seçimlerin ardından Başkanlık sistemi ile geleceğe daha emin adımlarla yürümeye hazırlanırken Emlak Konut GYO da hedefine ulaşmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Daha güçlü ekonomi ve daha güçlü Türkiye için var gücü ile çalışan Emlak Konut GYO 2023 yılında 250 bin bağımsız bölümü hayata geçirmek için emin adımlarla ilerliyor.

İHALELERE DEVAM 
Emlak Konut, 2018 yılında devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde, satışı gerçekleştirilmesi planlanan bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 830 bin metrekare ulaşmasını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.3 milyar TL olmasını hedefliyor. Şirket, aynı yıl içinse net karının 1.8 milyar TL olabileceğini öngörürken 2.1 milyar TL arsa maliyeti olan arsalarını da yıl içerisinde ihale edecek.Türkiye'nin ve gayrimenkul sektörünün her geçen gün büyüdüğünü belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum "Emlak Konut hızlı bir büyüme gerçekleştirerek Türkiye'nin en büyük gayrimenkul ortak lığı haline geldi ve sektörümüzün içinde bulunduğu gelişim ve dönüşümün öncü aktörlerinden oldu. Yılın ilk üç ayı içerisinde hedeflediğimiz ihaleleri hayata geçirmeye başladık. Portföyümüzde olan Şişli Teşvikiye ve Çekmeköy'de bulunan arsalarımızın ihalelerini başarı ile yaptık. Geçtiğimiz yıl ihalesini gerçekleştirdiğimiz Galatasaray Spor Kulübü'nün Riva'daki arazisinden sonra Florya'daki tesislerinin arsasının da ihalesini başarıyla gerçekleştirdik Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle yapılacak ihaleyi 2 milyar 250 milyon TL bedel ile ihale ettik. Bu ihalede Emlak Konut'un payı 832 milyon 500 bin TL olacak. Mayıs ayın içerisinde de daha önce 2. Etap ihalesini yaptığımız Bizim Mahalle projemizin 1. ve 3. Etap ihalelerini de gerçekleştireceğiz" dedi. 

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181