Emlak Konut 9 ayda 5 bin 833 konut sattı!
15 Temmuz sonrası konutta seferberlik başlatan ve ağustosta 2 milyar liralık satış rakamına ulaşan Emlak Konut'un gelirleri eylülde geriledi. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, eylül ayı ön satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50, bir önceki aya göre yüzde 78 azalma gösterdiği görüldü. Yapılan açıklamada, "Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 30 Eylül 2016 tarihleri itibarıyla, 5.833 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dâhil) gerçekleştirilmiştir. Eylül ayı içerisinde satışı gerçekleşen bağımsız bölüm sayısı ise 534 adettir" denildi.

Aynı dönemde yapılan satışların KDV hariç 278 milyon 970 bin 825 TL ile 434 adetlik kısmı yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirildi. Düşüşün uzun vadeli bir trendin habercisi olmadığı görüşünü belirten İş Yatırım analistleri yayınladıkları notta, "Bizce yılın ikinci yarısında yapılması planlanan yeni proje lansmanları ve mevcut kampanyanın yıl sonuna kadar uzatılması Emlak Konut'un ikinci yarıyıldaki satış performansını destekleyecektir." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181