Emlak Konut Ankara Devlet Mahallesi'nde proje geliştirecek!
Devlet eliyle en büyük sosyal konut üreticisi TOKİ'ye kaynak üreten Emlak Konut GYO için bazı hazine taşınmazlarının devrine onay çıktı. Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan Ankara'daki Saraçoğlu Mahallesi, dün Resmi Gazete'deki kararla Emlak Konut GYO'ya devredildi. Yenişehir ve Namık Kemal mahallelerinde bulunan 121 bin metrekare büyüklüğündeki 14 taşınmazın gayrimenkul satış vaadi ve arsa payı karşılığında hasılat paylaşımı esasına göre inşaat sözleşmesi yapılmak suretiyle değerlendirilmesine karar verildi.

İLK TOPLU KONUT MAHALLESİ
Kızılay'da yer alan ve 'devlet mahallesi' olarak bilinen Namık Kemal Mahallesi, Türkiye'nin ilk toplu konutu olma özelliği taşıyor. Saraçoğlu Mahallesi 1944'te Memur Mesken Yasası gereğince yapılmış ve o günden bu yana lojman olarak kullandırılıyordu. Edinilen bilgilere göre Emlak Konut GYO, bölgenin dokusuna uygun projeler hayata geçirmek için kolları sıvadı. Şirket burada projeler geliştirebilecek, kat karşılığı inşaat sözleşmesi ortaklığı yapabilecek.

Seda Tabak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181