Emlak Konut devir işlemleri nasıl yapılır?
Sektörde adından sıkça söz ettiren Emlak Konut devir işlemleri nasıl yapılır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Emlak Konut devir işlemleri nasıl yapılır?
Emlak Konut devir işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekmektedir. Daha sonra Emlak Konut devir işlemi için gerekli belgeler ile randevu tarihi ve saatinde devrin yapılacağı gerde bulunulmalıdır.

Teslimleri yapılan taşınmazın devrinin yapılabilmesi için;
- Site yönetiminden kaşeli, imzalı ve güncel olan ‘’borcu yoktur’’ yazısı getirmeleri,
- Devredilecek bağımsız bölüm adına kullandırılan Banka Kredisi var ise, işlem tarihinde ilgili bankadan kredi kapandı yazısı getirilmesi,
- Kredi Kapandı yazısı ilgili bankanın antetli kağıdına düzenlenip, imza sirküleri ile birlikte alınması, 
- Devir işlemi gerçekleştirilecek olan bağımsız bölüm; Gelir Paylaşım işi kapsamında ise Yüklenici firma ile irtibata geçilip bilgi verilmesi gerekmektedir.

Ayrıca bağımsız bölümün devir işlemi anne, baba ve kardeşler arasında yapılacak ise vukuatlı nüfus kayıt örneğinin de getirilmesi gereklidir.

Emlak Konut devir işlemi nerede yapılıyor?
Emlak Konut devir işlemi Emlak Konut binasında yapılmaktadır.

Emlak Konut devir için gerekli evraklar şu şekilde;
Gerçek Kişiler;
Alıcı ve Satıcıya ait 3 Adet Vesikalık Güncel Fotoğraf, TC Nufüs Cüzdanı, Bağımsız Bölüm Teslim Edilmiş ise Site Yönetimi Borcu Yoktur Yazısı, Banka Kredisi varsa Kredi Kapandı Yazısı ve Gelir Paylaşım İşleri İçin Yüklenici Firmadan Alınacak Devir Üst yazısı.

Tüzel Kişiler;
Alıcı ve Satıcıya ait 3 Adet Vesikalık Güncel Fotoğraf, TC Nufüs Cüzdanı, Bağımsız Bölüm Teslim Edilmiş ise Site Yönetimi Borcu Yoktur Yazısı, Banka Kredisi varsa Kredi Kapandı Yazısı, Gelir Paylaşım İşleri İçin Yüklenici Firmadan Alınacak Devir Üst yazısı, Şirket İmza Sirküleri, Vergi Levhası, Ticari Faaliyet Belgesi ve Ticari Sicil Gazetesi

Yabancı Kişiler;
Yabancı uyruklu vatandaşlar devir işlemleri için Pasaport, Pasaport Türkçe Tercümeleri (Yeminli Tercüman Onaylı) ve Vergi Dairesinden alınan Vergi Kimlik Numarası getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca devir işlemleri öncesinde Şirketimizde bulunan Noter ile irtibata geçilip Yeminli Tercüman için devir gününe randevu almaları gerekmektedir.

Emlak Konut devir işlemleri nasıl yapılır sorusunun detaylarını sizler için derledik. Emlak Konut ev devir işlemleri detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181