Emlak Konut GYO 2016'da yeni hedeflerle ilerleyecek!
Emlak Konut GYO hedeflenen 11 bin adet bağımsız bölümün satışlarından yaklaşık 7.6 milyar TL toplam satış geliri, 1.5 milyar TL'de kar bekliyor. Halka arzlarla büyüyen ve 3.8 milyar liralık ödenmiş sermayesiyle Türkiye'nin en güçlü şirketleri arasında bulunan Emlak Konut GYO, 2003 yılından ' itibaren 12 yıllık dönemde 121.000 bağımsız bölümün ihalesini gerçekleştirdi. Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsaları olan Emlak Konut GYO'nun, 2016 yılından beklentileri yüksek.

Emlak Konut GYO, 2016 yılında devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde satışı beklenen bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon m2'ye ulaşmasını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olmasını hedefliyor. Emlak Konut GYO, net karının da 1,5 milyar TL olabileceğini öngörüyor.

En Yenilikçi Kentleri İnşa Ediyor
2016 yılı için hedef büyüten Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO bir yandan da bulunduğu semte ismini verecek büyüklükte en yenilikçi kentleri inşa etmeye devam ediyor.

Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen ve bu yenilikçi projelerden biri olan Esenler Emlak Konutları'nın tesliminin 2017nin Kasım ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Esenler Havaalanı Mahallesi 1095 Ada 16 parselde yapımı süren Esenler Emlak Konutları Projesi'nde 970 konut ve 23 ticari alan yer alıyor. Toplam 56 bin 841 m2'lik alanın, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında Kentsel Dönüşüm Alanı olarak belirlendiği proje, radye temeli ile depreme dayanıklı bir şekilde inşa edildi. Yeşil alanların Öne çıktığı projede çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve yürüyüş parkurları da bulunuyor.

Esenler Emlak Konutlarında 'Yok', Yok...
Esenler Emlak Konutları projesi, ticaret alanlarına yakınlığı, tüm ortak alanlarda ve dairelerde %100 yedekli enerjiyi sağlayacak kapasitede jeneratör sistemi, bloklarda ve otoparklarda acil anons ses sistemi, 7/24 saat izleme ve kayıt özellikli kapalı devre çevre güvenlik (CCTV) sistemi, kapalı ve açık otopark ile site girişinde güvenlik kontrollü giriş sistemi gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. 970 adet satılabilir konuttan, 440 adet konutun satışı tamamlanmış olup, kalan 530 adet konutun satış işlemi devam ediyor 1 +1 dairelerin satışının tamamlandığı projede 86 adet 1+1, 447 adet 2+1, 393 adet 3 + 1 ve 44 adet 4+1 daire tipi bulunuyor. Dairelerin fiyat aralıkları ise 2+1 daireler için 528 bin TL - 688 bin TL, 3+1 daireler için 709 bin TL - 964 bin TL, 4+1 daireler için de 1 milyon 95 bin TL - 1 milyon 134 bin TL aralığında değişiyor.

Birbirinden Avantajlı Seçenekler
Esenler Emlak Konutları projesinin güncel satış koşulları ise şöyle:

Peşin Satışlarda;
• KDV dahil satış bedelinin nakden ödenmesi (banka kredisi dahil) durumunda %10 indirim yapılacak.

TÜFE'li Satışlarda;
• KDV dahil satış bedelinin en az%10'u peşin, %10'u Eylül 2016 tarihinde ve %10'u Eylül 2017 tarihinde alınacak, kalan tutara konut tesliminde başlamak üzere en fazla 120 ay vade yapılacak, vadelendirilen tutarlara ise her altı ayda bir (her senenin 1. ve 7. ayında) Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi' oranı üzerinde artış yapılacak.

Vadeli Satışlarda;
• KDV dahil satış bedelinin en az % 50'si peşin, kalan tutara en fazla 24 ay faizsiz vade yapılacak. • KDV dahil satış bedelinin %10'u peşin, %15'i konut tesliminde ara ödeme, taksit tutarının satış tarihinden itibaren başlayarak, kalan tutar %0,70 vade farkıyla 120 aya kadar vadelendirilecek.

Her koşulda geleneksel yatırım aracı olma statüsünü koruyan gayrimenkul sektörünün en köklü markası Emlak Konut GYO, İstanbul'da olduğu gibi, Anadolu'da da markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçirmeye devam ediyor. 

TOKİ Haber dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181