Emlak Konut GYO'dan 1,5 milyar lira net kar hedefi!
1953 yılında kurulan Emlak Konut GYO A.Ş. Türkiye'de ana uzmanlığı konut üretimi olan en köklü işletmelerden biri konumunda. 2002den bu yana faaliyetlerini gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak sürdüren ve ana pay sahibi TOKİ olan kum rum, piyasa değeri, gayrimenkul portföyü ve arsa stoku açısından Türkiye'de faaliyet gösteren en büyük GYO konumunda bulunuyor. Emlak Konut GYO bu yıl da İstanbul Maltepe'de, Kağıthane'de, Başakşehir'de ihale çalışmaları ile markalı konut projelerine devam edecek.

3.5 MİLYAR TL'LiK ARSA
Emlak Konut Gayrimenkul Yatınm Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, 2015'i gayrimenkul sektörü için bir geçiş yılı olarak değerlendirdi, 2016 yılına dair beklentilerinin ise oldukça yüksek olduğunu ifade etti. Kurum, "2015'te ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme dönemi yaşanmasına sebep oldu. 2016 beklentilerimiz ise oldukça yüksek" dedi. Kurum, "Bu dönem ülkemiz açısmda gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkulun 2016da da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek" dedi. Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar ura değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016dan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti.

BÜYÜME POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK
2016 yılında da uzun vade de, hem de gayrimenkul sektörünün hem de ülkemizin büyüme potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Kurum, "Gayrimenkul sektörü her zaman her koşulda hem geleneksel yatırım aracı olma statüsünü koruyacak he de sosyal görevi olar barınma ihtiyacını karşılayarak en cazip sektörlerden biri olarak gelişimini sürdürecektir" şeklinde konuştu.

1,5 MİLYAR LİRA NET KAR HEDEFİ
Murat Kurum, ''Şirketimizin 2016 yılınd devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon metrakareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerlerinin toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin etmekteyiz. Şirketimizin net kârının 1,5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

ANADOLU'DA EMLAK KONUT MARKASI
Türkiye'nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına istanbul'daki ulaşım, toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır, istanbul'un doğusundan batısına , birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu'da Emlak Konut markasını yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız" dedi.

Akşam Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181