Emlak Konut İstanbul Beşiktaş'taki arsası için gelir paylaşım modeliyle ihale yaptı!

İstanbul Beşiktaş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün riskli binasının yer aldığı arsa ihaleye çıktı. 26 inşaat firmasının yarıştığı ihalede kazanan Gökyol Taahhüt oldu. Firma 490 milyon liralık proje yapıp, arsa sahibi Emlak Konut’a 245 milyon ödeyecek.

Emlak Konut GYO, İstanbul Beşiktaş’taki arsası için gelir paylaşım modeliyle ihale yaptı. Konumuyla öne çıkan arsa için 26 inşaat firması yarıştı. Önceki gün son oturumu gerçekleşen ihalede en yüksek teklifi Gökyol Tahhüt Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret şirketi verdi. Firma, Dikilitaş’taki 3 bin 357 metrekare arsa için proje toplam geliri olarak 490 milyon lira, Emlak Konut GYO’ya arsa payı olarak yüzde 50’ye denk gelen 245 milyon lira taahhüt etti.

BAKANLIK BİNASI BOŞALTILDI

Konumu ile öne çıkan bu alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü binası yer alıyordu. 1970’lerin sonunda yapılan bina İstanbul’da Eylül 2019’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra hasar görmüş ve boşaltılmıştı. Şimdi Barbaros Bulvarı’na cepheli bu arsada yeni bir proje inşa edilecek. İhale ilanında yer alan bilgilere göre ticari imarlı arsada emsal 2, emsale esas inşaat alanı da 6 bin 714 metrekare olarak belirlendi.

3 KAT FAZLA GELİR SAĞLANACAK

Daha önce yapılan değerleme çalışmasına göre ihaleye esas taşınmazın tespit edilen asgari bedeli KDV dahil yaklaşık 80 milyon lira. Bu durumda arsa 3 katından da fazla bir bedelle ihale edilmiş oldu. Yapılan değerleme çalışmasında merkezi konumu, ulaşım akslarına cephesi olması, tek mülkiyet yapısı ve prestijli konumu arsanın avantajları olarak sıralanırken, gayrimenkul piyasasındaki dalgalanma ve sınırlı bir kitleye hitap etmesi olumsuz faktörler olarak belirlendi.

Gülistan Alagöz / Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181