Emlak Konut kampanyasında en çok 3 oda 1 salon tercih ediliyor!
Konutta başlatılan seferberlik tam anlamıyla hedefe ulaştı. Konut alma talebini öteleyen birçok kişi uygun ödeme planlarını görüp beklemeye aldığı ev talebini öne çekti. Böylece, “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyası kapsamında 19 günde 2 bin 40 konut satıldı, 2 milyar 180 milyon liralık da ciro elde edildi.

60-120 AY REVAÇTA
Kampanya 31 Mart 2017 tarihine kadar geçerli olacak. Şu ana kadarki sürede konut alıcısının daha çok 60 ay sıfır faiz ve 120 ay 0,45 vade seçeneğini tercih ettiği belirtiliyor. Sektör temsilcileri, bankacılık sisteminin de yeni yeni başladığı 240 aylık vadenin ilerleyen yıllarda daha fazla öne çıkacağını ifade ediyor. Kampanyaya Akbank, Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası destek veriyor. Kampanya ile 100 bin liralık bir kredi kullanımında 120 ayda aylık ödeme bin 80 lira olarak hesaplanıyor.

Avrupa yakası önde
Kampanyaya dahil projeler İstanbul, Ankara, Konya, Denizli, Nevşehir ve Niğde'de yer alıyor. Vatandaşın yoğun ilgi duyduğu ve kotanın dolduğu bazı projelerde ek kotlar açıldığına da vurgu yapıldı. Sektör temsilcileri, konut alıcısının özellikle Avrupa yakasındaki konutlara yoğunlaştığını söyledi. Avrupa yakasında Şişli'den, Zeytinburnu'na Bakırköy'den Başakşehir'e birçok projede konut satışlarının arttığı belirtildi. Anadolu Yakası'nda ise Küçükyalı, Maltepe ve Sancaktepe'de yükselen projelere ilgi olduğu kaydedildi. Sektör temsilcileri Avrupa yakasının öne çıkmasında bu bölgede yapılan konut projeleri sayısının daha fazla olmasının da etkili olduğunu söyledi.

3+1'ler öne çıktı
Kampanyadan yararlanmak için satış ofislerinin kapılarını çalan vatandaşların daha çok oturmak için ev aldığı da gözlendi. Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, kampanyaya 5 proje ile dahil olduklarını ve tüm projelerinde en çok 2+1 ve 3+1 tipi konutların satıldığını söyledi. Dağ, “Kotayı doldurmak üzere olduğumuz projelerimiz var. 19 günde 220 konut satışı yaptık ve 120 milyon lira ciro rakamına ulaştık. Kendi projelerimizde yeni kotalar açacağız. Emlak Konut GYO ile yürüttüğümüz projelerde ise Emlak Konut'un kararı doğrultusunda hareket edeceğiz” dedi.

Gözler yeni kotalarda
30 projede 15 bin konutun kampanyaya dahil edildiğini hatırlatan sektör temsilcileri kimi konut projelerinde kampanyaya ayrılan yüzde 20 kotanın dolduğunu söyledi. Vatandaştan gelen talebi değerlendiren firmalar, şirket bünyesinde kampanyaya yeni konutlar eklemeyi planlıyor. Kampanyaya en çok proje ile dahil olan Sur Yapı'da kotası dolmaya yakın projeler bulunuyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, '15 Ocak'ta 'Olur Olur Bal Gibi Olur' kampanyamıza başlamıştık. O tarihten bu tarihe 215 konut satışı yaptık ve yaklaşık 140 milyon liralık ciro elde ettik. 215 konutun 140'ını ise 19 günde sattık. Kotası dolmak üzere olan projelerimiz bulunmakla birlikte yeni kotalar da açacağız. Bu tür kampanyaların ülke ekonomisine de büyük katkıları oluyor” dedi.


Yeni Şafak Gazetesi
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181