Emlak Konut Marmara Üniversitesi arazisini satın aldı!
Marmara Üniversitesi'nin Halkalı ve Nişantaşı kampüsünü Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı satın aldı. Geçen nisan ayında, TOKİ ile Marmara Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Halkalı, Nişantaşı ve Bahçelievler yerleşkeleri TOKİ'ye devretilmişti.

TOKİ de bunun karşılığında Maltepe'deki 2 milyon 455 bin metrekare büyüklüğündeki Kenan Evren Kışlası arazisini üniversiteye vermişti. Üç kampüs alan TOKİ, Halkalı ve Nişantaşı arazilerini Emlak Konut GYO'ya sattı. Ortaklık, imar planlarında üniversite alam olarak görünen Halkalı'daki iki, Şişli Nişantaşı'ndaki üç arsayı 2 milyar 277 milyon lira bedelle aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıkladı. Toplam 959 bin 388 metrekare olan Halkalı'daki iki arsanın satış bedelinin 1 milyar 822 milyon lira olurken, Nişantaşı'ndaki toplam 24 bin 468 metrekare olan üç arsayı ise 455 milyon lira bedel üzerinden satm aldığını duyurdu. 

İsmail ŞAHİN/Sözcü Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181