Emlak Konut Riva Projesi'nin 2018 yazında satışa çıkması planlanıyor!
2017 yılını 1,1 milyon metrekare ve 7,7 milyar TL’lik satışla tamamlayan Emlak Konut GYO, bu yıl için 7,2 milyar TL’lik satış ile 1,8 milyar kar hedefi belirledi. Gayrimenkul sektörünün son birkaç yılını özetleyen ve yeni dönem stratejileri hakkında bilgi veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Son dönemde Türkiye’de aşırı lüks yapılar inşa edildi. Avrupa’daki otellerde Türkiye’deki lüks yok. Bizde metrekaresi 3500 TL’ye satılan dairelerin içinde bile hamam var. Artık, aşırı lüksten uzaklaşan daha mütevazı bir yapılaşmaya geçmemiz gerekiyor. 

HER SİTEYE HAVUZA GEREK YOK 
Her siteye havuz yapmaya gerek yok. Projelerde yine kaliteli malzeme kullanılsın ama her konutta duvar kağıdına gerek yok. Plastik boya aynı işi görüyor” diye konuştu.  Emlak Konut GYO projelerinde artık bu stratejinin izleneceğine dikkat çeken Kurum “Sektör de arkamızdan gelecektir. Bunun konut fiyatları üzerinde de pozitif etkisi olur” dedi. Bu stratejinin artık projelerde sosyal donatı olmayacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Kurum, “Projeler mimarisiyle, imalatın kalitesiyle öne çıksın” diye ekledi.

YENİ KAMPANYA YOLDA 
Konut sektöründe başlayacak yeni kampanya hakkında da bilgi veren Murat Kurum, “2017 sonunda yüklenicilerimizle bir araya gelerek yeni bir kampanya kararı aldık. Bu kampanyayla bankaların yükünü biraz almak istedik. 3 ay sürecek kampanyada projelerimizde 60 ila 84 ay arası 0 faiz uygulaması olacak” dedi. Konut almak için en uygun zaman olduğunun da altını çizen Kurum, “Konut sektöründe 7 yılda bir fiyatlarda bir düzeltme yaşanıyor. İstanbul şu anda bu döngüyü tamamlamak üzere. Yani fiyatlar dipte. Artık bu rakamların altı yok” şeklinde konuştu.   

Kâr hedefi 1.8 milyar TL
2017 rakamlarını değerlendiren Kurum: 2017’yi toparlanma ve yola devam etme yılı olarak gördük. Bu kapsamda ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ dedik ve rekor satışa ulaştık. 2017 sonunda 1,1 milyon metrekare ve 7,7 milyar TL’lik satışa ulaştık. Hedeflerimizi yüksek oranda yakaladık. 2018 için de 830 bin metrekare bağımsız bölüm satışı ve 1,8 milyar TL net kar hedefliyoruz” dedi. Kurum, 2018’de teslimi planlanan projelerinde satışın yüzde 74’ü bulduğunu ekledi. 

RİVA’DA METREKARE 7 BİN TL    
Bu arada merakla beklenen Galatasaray’ın Riva arazisinde hayata geçecek projenin ise yaz aylarında 7 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulması planlanıyor. 

10 milyar TL’lik iş hacmi 
Emlak Konut GYO’nun 5,3 milyar TL’lik arsa portföyü içinden İstanbul’da bulunan Küçükçekmece, Şişli, Bakırköy, Çekmeköy gibi arsaların ihale edileceğini vurgulayan Kurum, “Anadolu illerimizde de ihaleler yapacağız. Arsa değerleri yaklaşık 2,1 milyar TL olan arsalarımızla 10 milyar TL’lik iş hacmi oluşturmayı planlıyoruz” dedi

Şenay Büyükköşdere / Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181