Emlak Konut'tan İstanbul ve Ankara'da toplam 15 bin konutluk yeni adım!

Ekim ve kasımda Kartal, Başakşehir ve Ankara Çayyolu gibi önemli lokasyonlarda üç ihale gerçekleştiren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), yeni konutların piyasaya sunulmasına katkı veriyor. Yapılan ihalelerin büyüklüğü ise 5 milyar 30 milyon liraya ulaştı.

Konut arzının azaldığı bu dönemde, yılın son çeyreğinde 12 projede 15 bin konutu başlatacağını duyuran Emlak Konut GYO, anahtar teslim projelerini satışa sunarken, diğer taraftan gelir paylaşımlı ihalelerini tamamlıyor.

Talep yüksek oldu

Başakşehir 8’inci etap, ilk ihale oldu. Ebruli İnşaat, 1 milyar 850 milyon lira satış toplam geliri üzerinden yüzde 38 yani 703 milyon lira arsa payı teklif ederek ihaleyi kazandı.

İkinci ihale Kartal Esentepe 2’nci etabı oldu. En yüksek teklifi 2.6 milyar lira satış toplam geliri üzerinden yüzde 35 yani 910 milyon lira arsa payı ile Yıldızlar İnşaat verdi. Üçüncü ihale ise Ankara Çayyolu 2’nci etap ihalesi olarak gerçekleşti. En yüksek teklifi 580 milyon lira satış toplam geliri üzerinden yüzde 37.5 arsa payı karşılığında 217.5 milyon lira olmak üzere MR Grup verdi.

Emlak Konut GYO, yapacağı 15 bin adet konut için ihalelerin yanı sıra projelerini satışa sunmaya devam ediyor. Emlak Konut’un Küçükçekmece’de yer alan Bizim Mahalle projesinin birinci etabında üçüncü kısım satışa sunuldu. Başakşehir’de Vadi Evleri 1. etap projesinin devamı olarak sunulan 2. etabın da satışına başladı. Avcılar ve Çekmeköy projeleri için ön talep toplanıyor.

Duygu Erdoğan / Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181