Gayrimenkulde Güç Birliği kampanyasına yoğun ilgi var!
Emlak Konut GYO tarafından ekonomiye katkı sunmak ve vatandaşı ev sahibi yapmak için başlatılan ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ kampanyasıyla konut kredilerinde vade 20 yıla uzatıldı. Faiz oranları ise 0.80 altında tutuluyor. Uzayan vade ve düşen faiz oranları, vatandaşı ev almaya yönlendirirken, sektöre de canlılık getirdi.

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu’ GYODER de üyeleri ile destek verdiği ikinci ‘Güç Birliği’ kampanyasıyla, gayrimenkul sektörüne ivme kazandırdı. 1 Şubat’ta başlayan ‘20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi’ ile orta gelirlinin konut edinmesinin hedeflendiği kampanya kapsamında, GYODER üyesi 40 firmanın 107 projesi tüketici ile buluştu.

Uzun vade, düşük faiz
İnşaat maliyetlerinin yükseldiği bir dönemde konut geliştiricilerinin kampanya başlatmasının alıcılar için önemli bir fırsat olduğunu belirten Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, uzun vade ve düşük faizli satış modeliyle tüketiciye yeni bir alternatif getirerek sektöre ivme kazandırdıklarını söyledi. Torun, “Ev alma konusunda sınırlı imkânları olan ve daha uzun vadeleri tercih eden tüketiciler için 0.75-0.85 faiz bandı da, yıllık yüzde 10’un altında olmasından dolayı sürdürülebilir bir orandır. Maliyetlerin yükselmesi, döviz kurunda yaşanan artışının birçok projeye yansımasına rağmen, firmaların kar marjını geriye çekerek fiyatları sabit tutmasından dolayı bu dönem konut alan tüketici kazançlı çıkacak” diye konuştu.

Bankalar destekliyor
Kampanyadan yararlanıp konut almak isteyen tüketicilerin banka kredisi konusunda dikkatli olmalarını ifade eden Torun, “Birtakım firmaların ‘biz de bu kampanya ile satış yapıyoruz, kendi imkanlarımızla uzun vade sunuyoruz’ gibi söylemlerine dikkat edilmeli. Bankanın destek vermediği bir projede firmanın kendi imkanlarıyla 120 veya 240 ay vadeli konut satışı yapmasının ekonomide bir izahı yok. Tüketicinin, mutlaka banka kredisi ile konut sunan firmaları tercih etmesi lazım ki, o projenin zamanında bitme garantisi de banka tarafından güvence altına alınsın” uyarısında bulundu.
1 Şubat’ta başlayan kampanya ile önemli satışlara imza atılacağını belirten Torun, “GYODER’in 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyası da sektöre önemli bir ivme kazandırmıştı. Yoğun talep üzerine uzatmalar da yapılan bu kampanya ile 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı gerçekleştirilmiş, sektörde 2,6 milyar TL ciro elde edilmişti” dedi.  

Emlak Konut 7 aylık satışı 19 günde yaptı
Emlak Konut GYO’nun 1 Şubat’ta başlattığı “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyasında, son açıklanan rakamlara göre, 19 günde 2 bin 40 konut satışından 2 milyar 180 milyon ciro elde edildi. Böylece bir önceki  “TÜFE’li Satış  Kampanyası”nda 1 ayda elde edilen ciroya 19 günde ulaşılarak daha başarılı olundu. İlk kampanyada 1-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında 2 bin 405 konut satılmış, 1 milyar 836 milyon lira da ciro elde edilmişti.

4 aylık konut satışı
Emlak Konut, geçen yıl Ocak’ta 332 adet, Şubat’ta 424 adet, Mart’ta 444 adet ve Nisan’da 451 adet konut satmıştı. Kampanyanın 19 günde yakaladığı rakamlar, Emlak Konut’un geçen yılki ilk 4 ayda sattığı toplam konut rakamını geçmiş oldu.
Cirosal anlamda da kampanya kapsamındaki 19 günlük satış, geçen yılın ilk 7 ayını yakaladı. Ocak’ta 158 milyon lira, Şubat’ta 256 milyon lira, Mart’ta 325 milyon lira, Nisan’da 328.5 milyon lira, Mayıs’ta da 353 milyon lira, Haziran’da 283 milyon lira ve Temmuz’da 188 milyon liralık satış yapılmıştı. Buna göre 7 ayda yaklaşık 1 milyar 892 milyon lira ciroya ulaşılmıştı.

Gyoder’in kampanyalı projeleri;
-Akkuş Gayrimenkul: Alya Penta
-Akzirve Gayrimenkul: Strada Bahçeşehir, Pega Kartal
-AND Gayrimenkul: AND Pastel
-ANT Yapı: Anthill Residence, Antteras, Antasya Residence, ANT Plato
-Arıkan Yapı: Toskana Orizzonte
-Babacan Holding: Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal
-Bak Yapı: Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum, İstanbul Prestij Park
-Cathay Group: Nivo İstanbul, Nivo Ataköy
-Çalık Gayrimenkul: Metropol İstanbul
-Çukurova Gayrimenkul: Çukurova Balkon
-Dap Yapı: Adam Kule, Teras Kule, Dalga Kule, Vazo Kule, Taksim Petek Residence, Tango Kule, Burgu Kule
-Demir İnşaat: Demir La Vida
-DKY İnşaat: DKY Kartal, DKY On Kağıthane
-Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal
-Eroğlu Yapı: Skyland İstanbul, Harmony Towers, Platform Merter
-Extensa İstanbul: Bomonti Modern Palas
-EYG Grup
-Fuzul İnşaat: Olimpa Park Plus, Vadiyaka Başakşehir
-Gedizler Yapı: EV’RE 2
-Hasanaoğlu İnşaat: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3
-İş GYO: Manzara Adalar, İnistanbul
-Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu
-Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy, Kuzu Effect
-Mar Yapı: G Marin managed by Divan
-NEF: İnistanbul Topkapı, Nef Ataköy Residence, Nef Bahçalievler, Nef SancaktepeGYO: Nurol Park
-Ortadoğu Grup: Resim İstanbul
-Pana Yapı: Brooklyn Life
-Piyalepaşa: Piyalepaşa İstanbul
-Rönesans Gayrimenkul: İstanbul Piazza
-Sinpaş GYO: Ege Vadisi, Aydos Country, Ege Yakası, Bursa Modern, İncek Dünyası
-Sinpaş Yapı: Altınoran, Sinpaş Palas, Marina Ankara, Aquacity Denizli
-Sur Yapı: Lavender Sancaktepe, Bahçeyaka Ispartakule, Gölbahçe Evleri, Marka Rezidans ve AVM, Mirage Rezidans, İlkbahar, Şehir Konakları, Exen İstanbul, Yeni Kağıthane Projesi, Yeni Maltepe Projesi, Yeni Koşuyolu Projesi, Axis İstanbul Ofis ve AVM
-Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı
-Tekfen Emlak: HEP İstanbul (Sıraevler Ünitesi)
-Torunlar GYO: 5. Levent
-Toya Yapı: Toya Moda, Toya Vista, Toya Next, Avcılar Park
-Yiğit Grup: Fortis İstanbul, Fortis Sinanlı Kadıköy


Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181