'İnşaat sektörü olarak üretime devam diyoruz!'
Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum, SABAH'IN toplantısında FETÖ'nün darbe girişimine karşı gösterdikleri direnmeyi, ekonomik darbe için de gösterdiklerini söyledi. 15 Temmuz'un hemen ertesinde tüm yüklenici firmaları toplantıya çağırdıklarını söyleyen Murat Kurum, "Pazartesi itibarıyla bütün yüklenicilerimizi topladık ve 'Bir tane işçiyi çıkarmayacaksınız' diye talimat verdik. Bu darbe girişimi başarılı olamadı belki ama sonucunda ekonomik darbe girişimi de oldu. Türkiye ekonomisinin can damarı da inşaat burada önemli yer tutuyor. Bize düşen işimizi devam ettirmek, üretime devam etmek" diye konuştu.

KDV DESTEĞİ YAPILABİLİR
Kurum, inşaat sektörünün durgunluktan çıkması için çözüm önerileri de yaptı. Kurum, "Bu süreçte, inşaatla ilgili acil bir paketin açıklanması gerekiyor. Düşük olan hacmi artırmalıyız. Burada bizim başlık halinde mevcut yasaların dışında ilk konut alacaklara konut alım teşviki verilmeli. Bunların yüzde 25'i kredi desteği ya da KDV desteği gibi yapılabilir. Şu an mevzuattaki tapu harçları yüksek bunun da geçici bir süre indirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

KONUT ALMAK İÇİN TARİHİ FIRSAT
Emlak Konut GYO, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) terörist askerleri tarafından yapılan hain kalkışmanın ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak ve konut satışlarını canlandırmak için tarihi bir kampanya başlattı. Emlak Konut'un yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olacağı 'TÜFE'li Satış Kampanyası' ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedefleniyor. Kampanya kapsamında yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olmak mümkün olabilecek. Yüzde 10'hık kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyanın diğer bir seçeneğinde ise; yüzde 30 peşinatla konut sahibi olunabilecek. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Taihte bir ilk olarak aylık yüzde 0.70, yıllık yüzde 8.4 faiz oranı uygulanacak. Bu, finans kuruluşlarının bile kısa vadede altından kolay kolay kalkacağı bir oran değil. Kampanya şirketimizin nakit akışında olumsuz bir etki yapmayacağı gibi aksine satışları artıracak. Konut almak isteyenler için de tarihi bir firsat" diye konuştu.

HEM DÜKKAN HEM KONUT
Kampanyaya dahil olan projeler arasında, Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent emlak konutlan (dükkanlar), Ban çekent emlak konutlan (ofisler), Bahçekent Flora, Başakşehir emlak Konutları (dükkanlar), Başakşehir Merkez Çarşı (MAKRO), Bulvar İstanbul, emlak konut Körfezkent (dük​kanlar), Esenleremlak konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panorama Evleri, Istmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir emlak konutları, Nidakule Ataşehir (dükkanlar), Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Park A Mavera 2 bulunuyor. 

TÜFE YÜZDE 5'E SABİTLENDİ
EMLAK Konut GYO şartnamesinde TÜFE'li satışlarda 30.06.2017 tarihine kadar TÜFE güncellemesi yapılmayacağı ve TÜFE güncellemesinin 2017 yılının ikinci dönemden itibaren başlayacağı öngörülüyor. Şartnamede TÜFE oranının 6 aylık yüzde 5'i aşması durumunda ise satışlar için güncelleme oranının 6 aylık yüzde S'le sınırlandıracağı belirtiliyor. Ticari ünitelerin dönem içerisinde açık artırma usulü ile satışa sunulması durumunda ise; açık artırma tarihinin satış tarihi olarak kabul edileceği ve kampanya şartlarının uygulanacağının belirtildiği şartnamede; kampanyaya katılan firmaların uyacağı şartlann konut edinme şartlarıyla aynı olacağı bilgisi yer alıyor.

BU MİLLET HER ŞEYİN İYİSİNİ HAK EDİYOR
Murat Kurum, kampanyayı düzenleme nedenlerine ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: 'Terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından canını ortaya koyarak görülmemiş bir direniş gösteren Türk milleti, her şeyin en iyisini hak ediyor. 15 Temmuz gecesi ve sonrası büyük bir demokrasi mücadelesi veren milletimiz için yapılması gereken her ne varsa biz bunu yapmaya hazırız." Tarihi bir kampanyayı hayata geçirdiklerinin altını çizen Kurum, bugüne kadar alt gelir grubu için uygulanan oranların orta ve üst gelir grubu için de geçerli olacağını aktardı.

Sabah Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181