Uydu kent Başakşehir Emlak Konut ile büyüyor!
Dağ Mühendislik, Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği İstanbul'daki ilk projesi Tual Adalar'dan hemen sonra, şimdi de yine Emlak Konut ile birlikte "Tual Bahçekent' için kolları sıvadı. "Tual Bahçekent' projesinin tanıtım toplantısı Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ, Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Doğan Dağ ve Osman Dağ ile Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Dağ'ın katılımı ile Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, daha çok orta gelir grubuna yönelik olarak üretilen konuüarla büyüyen Bahçekent bölgesinin yeni bir uydukent olarak şekillendiğini söyledi. Murat Kurum, Hoşdere bölgesinde oluşturulan Bahçekent uydu kentinin her adımla birlikte büyümeyi sürdürdüğünü vurgulayarak: "Gerek üçüncü havaalanına ve gerekse üçüncü köprünün bağlanü yollarına yakınlığı, planlı gelişmesi, 140 bin metrekarelik park alanı Bahçekent'i İstanbul'da gelecek vadeden en önemli lokasyonlardan biri haline getirmiştir. Emlak Konut tarafından finanse edilen ve Bahçekent'in merkezinde yer alan bu parkın yaklaşık yatırım değeri 57 milyon TL'nin üzerinde gerçekleşecektir. Park alanımızda bir adet de biyolojik gölet, mini golf alanı, tematik bahçeler, yürüyüş ve bisiklet parkurları, güneş panelleri, çocuk oyun alanları bulunacaktır." dedi.

UYDUKENTLERİN İSTANBUL'A YARARI

Bahçekent gibi uydu kentlerin hem yoğun kent yaşamının zorlukları için alternatif arayan vatandaşlara hem de kentsel dönüşüm sürecine, yoğunluğu azaltan çözümler aracılığıyla hizmet verdiğini söyleyen Kurum, Türkiye genelinde ve İstanbul özelinde acilen 1/25.000'lik imar planlarının hızlı bir şekilde tamamlanması önerisinde bulundu. Kurum "Bu nedenle tüm kurumlanınız üzerlerine düşen görevleri tereddüt etmeden yerine getirmelidir. Bu konuda Emlak Konut olarak biz de üzerimize ne tür bir görev düşerse yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Kendi kendine yetebilecek yeni bir şehrin inşa edildiği Başakşehir Bahçekent'te; sakinlerinin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde planlanan "Tual Bahçekent', 1+1'den, 4+1'e kadar daire seçenekleriyle sunuluyor. 1 milyar 90 milyon TL'lik bir yaunmla hayata geçecek olan "Tual Bahçekent'in 2.5 yıllık bir sürede teslim edilmesi planlanıyor. Projenin inşaatına başlandı. Tual Bahçekent projesinin ihalede teklif edilen satış toplam geliri 1 milyar 90 milyon TL ve Emlak Konut payı 275 milyon 3 34 bin TL'dir. Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ," 140 bin m2'lik dev şehir parkının yanıbaşında inşa edilen projemiz, güvenli ve her ihtiyacın karşılanabileceği bir site ortamında, ailelere çocuklarını yeşilin içinde sağlıkla büyütme fırsat sunuyor. 1+1'den, 4+1'e kadar daire seçeneklerinin sunulduğu "Tual Bahçekent'in 2.5 yılda teslim edilmesini öngörüyoruz. Projemizde satışlar da bugün başladı (13 Mayıs)" dedi.

Bahçekent, yüksek prim potansiyeli taşıyor

Son 10 yılda gerçekleştirilen modem konut projelerine bakıldığında; sosyal imkanı olan güvenli yaşam alanlarının yaygın olarak projelendirildiğini gördüklerini belirten Doğan Dağ, son yıllardaki gelişimden Bahçekent bölgesinin de ciddi bir pay aldığına dikkat çekti. Lokasyonun önemine vurgu yapan Doğan Dağ "Bölge, geçtiğimiz birkaç yılda yüksek katlı projelere de ev sahipliği yapmaya başladı. Ulaşım alanında yaşanan gelişmeler ile bölgenin daha da gelişmesi öngörülüyor. 2019 yılında tamamlanması beklenen metro projesi ile bölge raylı sisteme entegre olacak. Bizim projemiz bu metro istasyonuna 5 dakika mesafede bulunuyor. Bölge Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'yle de ilgi çekiyor. Bağlantı yolu ile TEM ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun entegre edilmesi sonrasında bölge, şehrin önemli akslarından biri haline gelecek. 3'üncü havalimanı inşaatının da bölgenin kuzeyinde inşa edilecek olması yatırım değerini çok daha yukarıya taşıyacak" diye konuştu. 


Yeni Birlik Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181