2016'da hangi ünlü nereden ev aldı!

2016’da yatırımcıların tercihinde ön sıralarda yer alan gayrimenkulde kazanç oranı minimum yüzde 20’leri buldu. Satışı yapılan 1 milyon 300 bin konutun yarısını oluşturan yeni projelere ilgi gösterenler arasında ünlü simalar da vardı. Bütçelerine göre ikinci el konutu da tercih eden ünlüler geleneği bozmayıp yatırımlarını yine konuttan yana kullanıp kazanmanın keyfini yaşıyor. 

Murat Boz daha yükseğe çıkıyor 
Yarışma programı jüriliği, konserler ve film yıldızı olma gibi enerjisini farklı alanlarda ortaya koyan genç popçu, yatırımlarını gayrimenkul satın alarak değerlendirirken, son olarak Türkerler Holding imzalı Mahall İzmir Bomonti’nin reklam yüzü oldu. Boz, geçtiğimiz hafta aynı şirketin İstanbul’da boğaza nazır Çiftçi Towers’tarezidans'ını beğendi. Ailesinin ticaretle arasının iyi olmadığını esprili bir şekilde anlatan Boz, bugüne kadar kazandıklarını öncelikle gayrimenkule yatırdığını açıkladı. Emlak dostu editörümüz Mehmet Canıtatlı’nın ‘hangi tür gayrimenkulü tercih ediyorsunuz? sorusuna karşılık Boz, yine esprili bir şekilde, ‘’Konutu tercih ediyorum, arsa alımını hiç denemedim, bildiğiniz yer varsa görüşelim’ karşılığını verdi. 

Kızı için ev aldı
Kızı Melisa’nın tedavisi için ABD'ye giden ünlü oyuncu Ceyda Düvenci, bir ev satın aldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Düvenci, paylaşımının altında “Alın teri, evlattan alınan saatler, balköpüğümün geleceği... böyle anlar gözüm mutluluktan yaşarıyor... desteğin olmasaydı olmazdı canım hayat arkadaşım Bülent Şakrak iyi ki varsın... çalışan annelere selam olsun... her emekçi anneye nasip olsun... kızıııımmm senin için....” notu dikkat çekti. 

Ünlülerle ünlenen projeler
Gayrimenkul geliştiricisi olan şirketler ürettikleri markalı projelerin tanıtımında zaman zaman ünlü isimlerle işbirliğine gidiyor. Son 5 yılda yıldızı parlayan sektörde müşteri hareketliliğini artıran reklam filmlerinde rol alan ünlüler ise şunlar:  

- Orhan Gencebay – Ersa İnsaat - Samsun Towers
- Sibel Can – Kaşmir Göl Evleri
- Hülya Avşar – Sinpaş Yapı – Ankara Marina
- Emel Sayın- Sinpaş GYO  - Bosphorus City
- Nebahat Çehre- Sinpaş GYO - İstanbul Sarayları
- Selçuk Yöntem – SAY Yapı – Yoo İstanbul
- Mustafa Ceceli – Emlak Konut GYO – Başkent Projesi
-  Mustafa Denizli – Cihan İns & Emlak Konut GYO – Avrupark
- Ali Ağaoğlu – Ağaoğlu’nun kendi ürettiği prestijli projeleri
- Sinan Çetin - My Towerland – AĞAOĞLU
- Pascal Nouma &Kadir Çöpdemir – Babacan Yapı projeleri
- Çetin Tekindor –  YDA İnşaat - Ankara Park Avenue
- Saba Tümer  - Dumankaya İnşaat – Bahçeşehir Projeleri
- Murat Boz – Türkerler İnşaat – Mahall İzmir Bomonti
- Mazhar Alanson –  Solid İnşaat - Trendist Ataşehir
- Tamer Karadağlı – Suat Altın İnşaat – Golden Center 
- Tülin Şahin-Sinpaş GYO - Aqua City 2010
- Cem Ceminay – Ege Yapı Grup - Batışehir
- Özge Ulusoy &Deniz Gökçe – İncekLoft
- ErmanToroğlu&Yılmaz Vural- Bak Yapı - İstanbul Prestij Park
- Necati Şaşmaz & Nur Fettahoğlu – Ukra İnşaat
- Ahmet Özhan - Has&Evra - Oto World Asya
- Gürkan Uygun – Ukra İnşaat – Ukra Hayat
- Mustafa&Emina Sandal – Siyah Kalem – KÖY
- Ayşe Arman - Emay &Erko- BrandiumAtaşehir 
- Petek Dinçöz  - Makrom İnşaat projeleri
- Sıla Saygı –DAP Yapı- Burgu Kule
- Kara Şimşek'in kahramanı Kitt – Toya Next 

Gülşen’in evlenme yılı
Pop müzik sanatçısı Gülşen, 2016’da Ozan Çolakoğlu ile Barselona'da dünya evine girmesi kadar yeni bir ev sahibi olmanın heyecanını da yaşadı. Genç çiftler Yeni bebeklerini Zorlu Center'daki rezidanslarında kucaklayacaklar. 

Tolgahan Sayışman da Miami dedi
Amerika'da mortgage krizi nedeniyle düşen gayrimenkul fiyatları Türklerin bu ülkedeki gayrimenkul alımlarını hızlandırdı. Özellikle son 4 yıldır Amerika'da gayrimenkul alımlarını artıran Türkler bu ülkeden 1 milyar dolarlık gayrimenkul alımı yaptı. Sibel Can’ın mal varlığıyla ilgili haberlerde öne çıkan Miami de, birçok ünlü için yatırımın adresi olmaya devam ediyor. Daha önce Los Angeles’ta satın aldığı evle dünyaca tanınan LindsayLohan’a komşu olan Tolgahan Sayışman’ın, bu kez Miami’den bir ev satın aldığı söyleniyor.. Ünlü oyuncu, 290 bin dolar değerindeki evini kira getirisi amaçlı satın aldı. 

Reklamdan kazandı eve yatırdı
Bir şampuan firmasının reklam filminde rol alan oyuncu Elçin Sangu, buradan kazandığı parayı gayrimenkule yatırdı.Sangu’nun Levent'te bir ev satın aldığı söyleniyor. 

İmirzalıoğlu Küçükköylü oldu 
Cihangir ve Marmaris'te gayrimenkulleri olduğu bilinen Kenan İmirzalıoğlu geçen yıl çekim için gittiği Ayvalık Küçükköy'de yatırım yapmaya karar verdi. Sanatçının UNESCO Dünya Mirası listesine aday olan Küçükköy'den tarihi bir taş ev alması günlerce konuşulmuştu. 

Eda Taşpınar  komşuyu tercih etti
Mesaisi kadar kazancını da en verimli şekilde değerlendirmeye çalışan Eda Taşpınar’ın geçen yıl kozmetikten kazandığını Yunanistan’da gayrimenkule yatırdığı iddia ediliyor. Yaz aylarını Ege’de geçiren Taşpınar, büyüklüğü 275 metrekare olan yazlık tarzı konutunu Mikonos’tan satın aldı. 

Tarkan’ın ofisi Vadistanbul’da
Megastar Tarkan ofis yatırımı için Türkiye’nin uluslararası alandaki gayrimenkul projesi Vadistanbul’un Bulvar etabını tercih etti. Sanatçı 2016’nın ilk aylarında ünlü markaları bir araya getiren Vadistanbul’un ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabından bir ofis katı satın aldı. Anahtar teslim süreçleri etap etap devam eden proje ise Artaş İnşaat ve İnvest İnşaat imzasını taşıyor. Türkiye’nin ilk özel havarayına ev sahipliği yapacak Vadistanbul üç çevreyolu bağlantılarının kesiştiği noktada konumlanıyor. 

ARDA’nın son gözdesi Selenium Ataköy 
Dünyanın ünlü futbol kulüplerinden Barcelona’da futbol kariyerini başarılı bir şekilde sürdüren Arda Turan, geçtiğimiz aylarda Aşçıoğlu’nun İstanbul Ataköy’deki ikonik projesi Selenium Ataköy’den ev sahibi oldu. Turan, Selenium Ataköy’den 1+1 tipte iki daire satın aldı. Bir kez daha yatırım amaçlı tercihte bulunan Arda’nın önceliği yine lüks projeler olacak. Yaşamın başladığı Selenium Ataköy, cep sinemasından kütüphanesine, toplantı odalarından cafesine, çocuk oyun alanından fitness ve squash salonuna, kuru temizlemeden dinlenme salonlarına kadar her ihtiyaca cevap veren bir proje olarak öne çıkıyor. Arda Turan’ın 2016’da Bahçeköy'den de villa satın aldığı iddia edilmişti. 

Tercihleri Avrupa yakası oldu 
Birce Akalay ile Sarp Levendoğlu çifti birikimlerini Anadolu yakasından Avrupa yakasına taşınma kararına bağlı olarak değerlendirdi ve sevdikleri Bebek’te ikamet etme sürecinde emlakçıyla sözleşme imzaladı. 

ÇağatayUlusoy, Miami yerine ‘Santa Monica’ dedi
Bir süre dil eğitimi için Amerika'ya giden ünlü oyuncu ve manken Çağatay Ulusoy, tüm birikimini Santa Monica şehrinden satın aldığı daireye harcadı. 

Kazancını emlakla katlıyor
1990’lı yıllarda başladığı müzik hayatından kazandıklarını emlak yatırımları ile daha değerli hale getiren Tarkan’ın mal varlığı ile ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Geçen yıl hayatını Pınar Dilek'le birleştiren sanatçının, iki yıl önce 1.5 milyon TL'ye aldığı Beykoz Öğümce Köyü'ndeki çiftlik evini 3 milyon TL'ye sattığı, bu para ile Almanya Köln’de lüks villa satın aldığı iddia edilmiş, aynı şekilde İzmir Şirince’de de evi olduğu günlerce magazin basınında konu edilmişti. Sanatçının son olarak Kemerburgaz’da 1 milyona bir konut satın aldığı iddia edildi. 


Mehmet Canıtatlı - Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181