İşte diziler için kiralanan lüks yalılar!
İstanbul'un çeşitli yerlerindeki lüks daireler, köşkler hatta yalılarda çekilen diziler, hem turistlerin ilgisini çekiyor, hem de sahiplerinin günlük binlerce dolar kazanmasını sağlıyor.

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’ın Beykoz’daki yalısı dizi ve film setlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, Okyay, 2015’te 12 milyon $’a satın aldığı 500 metrekarelik yalısını 30 bin $’a kiralayacak.


KALE 30 BİN DOLAR KİRA İSTİYOR
Bazı evler için bölüm başı ücret dahi istenebiliyor. Dizilere ev sahipliği yapan mekânlar içinde, 120 yıllık köşkten, oda kirası bile 6 bin euroyu bulan saraya kadar pek çok farklı yapı var. Dizi çekimleri için günlük veya aylık olarak kiralanan dayalı döşeli bu mekânların satış değerleri de oldukça yüksek. Edinilen bilgilere göre, evini film setlerine kiraya vermek isteyenler furyasına Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay da katıldı. Geçen yıl kasım ayında Beykoz'da 12 milyon dolara yalı satın alan Okyay, 8 aydan bu yana satılık tabelasının durduğu evini dizilere kiralamak için harekete geçti. 650 metrekarelik arazi içinde, 500 metrekare oturum alanına sahip yalı için aylık 30 bin dolar kira bedeli isteniyor.

VİLLALARDA GÜNLÜK KİRA 8 BİN LİRA
Dizi ve reklam çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyatlar 8 bin liraya kadar çıkıyor, lüks dairelerde ise rakamlar 4 bin liraya kadar yükseliyor. Bazı evler için bölüm başı ücret isteniyor. Bu da 35 bin lirayı buluyor. Dizilerde kullanılan evler genellikle Zekeriyaköy, Beykoz, Çengelköy, İstinye, Çekmeköy gibi kalabalıktan uzak bölgelerden seçiliyor.

FURYAYI İLK SOSYETE BAŞLATTI
Villasını ve yalısını dizi setlerine kiraya verenler arasında ilk olarak sosyetik isimler dikkat çekmişti. Feryal Gülman'ın Bebek'te 55 milyon değerindeki yalısı ATV'de yayımlanan Kara Para Aşk dizisine ev sahipliği yapmıştı. Boğaz manzaralı lüks yalıya yapım şirketinin günlük 10 bin lira verdiği söylenmişti. 1753 yapımı Edip Efendi Yalısı da dizi setlerinin gözdesi olmuştu. Ebru Mengenecioğlu'na ait 75 milyon dolar değerindeki yalı, dizi çekimlerine aylık 50 bin dolara kiralanmıştı.

Seda TABAK/Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181