"İstanbul-Bursa-İzmir arası arazi fiyatları tavan yaptı"
Emlak Sayfası Buluşmaları kapsamında İstanbul, İzmir ve Kocaeli Emlak Odası Başkanları ile biraraya gelen ve değerlendirmelerde bulunan Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, İzmit Körfez Geçiş köprüsü ve Otoyol projesi ile bölgesel fiyatlarda büyük bir artış yaşandığını belirterek özellikle arsa ve arazi bedellerinde tavan fiyat seviyesine gelindiğini söyledi.

Fiyatlardaki artışın sebepleri hakkında açıklamalarda bulunan Erdal Çelebi,"Bölgesel bazda yaşanan gelişmeler emlak sektörünü doğrudan etkiledi. Başta Bursa olmak üzere, Kocaeli ve İzmir arasındaki tüm akslarda önemli bir fiyat artışı var. Sanayi alanlarının bu bölgede olması ve kentlerin batı yönlü gelişimini de göz önüne alırsak bu fiyat artışlarını doğal karşılamak gerekir. Özellikle köprünün açılması ve otoyolun devreye girmesi ile fiyatlarda yeni bir artış yaşanması kaçınılmazdır" dedi.

"Bursa emlak sektörü hareketlenecek"

Ulaşım yatırımlarının emlak piyasalarına olan etkileri hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, emlak sektörünün ilerleyen günlerde daha da hareketleneceğini söyledi. Çelebi,"Emlak piyasalarının hareketlenmesi için birtakım şartların oluşması gerekiyor. Bunların başında da istikrar ve yatırımlar geliyor. Başta İzmit Körfez Köprüsü ve Otoyol projesini ele alacak olursak, ortaya çıkan değerin emlak sektörü için büyük bir kazanım olduğunu söylebiliriz. Bursa emlak sektörü de bu kazanımdan payına düşeni mutlaka alacaktır" dedi.



Tuğba Gülten/EmlakSayfasi.com.tr


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181