2017’de alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?
Yalnızca ev, arsa, iş yeri gibi bir taşınmaza sahip olan mülk sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bu ayın sonunda bitecek. Kasım ayının sonuna kadar emlak vergisini ödemeyen taşınmaz sahipleri taksitini ödemediği her gün için aylık gecikme cezası ödemek zorunda kalacak. 

Taşınmazın bulunduğu belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi belediyenin e-belediye sisteminden de ödenebiliyor. Peki ya evini 2017'de alan kişiler emlak vergisini ne zaman ödeyecek? İşte 2017’de alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir sorusunun cevabı...

2017 yılı içerisinde alınan taşınmazın emlak vergisi ödemeleri 2018 yılında başlayacak. Yani 2017 yılının hangi ayında olursa olsun taşınmaz alan mülk sahipleri emlak vergisi ödemelerini seneye yapmaya başlayacak. Fakat bu yıl içerisinde arsa, ev, iş yeri gibi herhangi bir gayrimenkul alan kişilerin 2017'nin sonuna kadar belediyeye belirtilen taşınmazı kendilerinin aldıklarını bildirmeleri gerekiyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181