Emlak vergisi 1. taksit 2022 ödemeleri yarın sona eriyor!

Her yıl 2 taksit şeklinde ödenmesi gereken emlak vergisi 1. taksit 2022 ödemeleri 4 gün sonra son bulacak.

2022 yılı kapsamında emlak vergisi ödeme tarihleri ilk taksitler için 1 Mart 2022 tarihinde başladı. Taşınmaz sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit 2022 son ödeme tarihi 31 Mayıs olarak belirlendi. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

"https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu" adresinden yapılacak olan ev vergisi 2022 sorgulama ve ödeme işlemleri için T.C kimlik no, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanmasıbilgileri yeterli oluyor. Ayrıca borç, bildirim, tahakkuk, ödeme, tahsilat başvurusu gibi birçok işlem konutun bağlı olduğu belediyenin e-belediye sisteminden de gerçekleştirilebiliyor.

Emlak vergisi için istenen evraklar detayları şu şekilde;
- T.C. kimlik numarası
- Tapu fotokopisi, 
- Binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, 
- Binanın bulunduğu adres, 
- Beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, 
- Vergi numarası

Emlak vergisi 1. taksit 2022 detaylarını sizler için derledik. Emlak vergisi 1 taksit son ödeme tarihi 2022 ve 2022 emlak vergisi 1. taksit ne zaman ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181